• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

Trending in je interieur: de teddystof
#Trends

Trending in je interieur: de teddystof

Publicatiedatum 15 januari 2024

Tijd voor teddy! En daarmee bedoelen we niet die teddybeer op je slaapkamer, maar teddy-stoffen. Teddy-stoffen staan ook wel bekend als een type bouclé-stoffen, die hun naam danken aan de geweven lusjesstructuur in de stof. In deze blog geven wij je uitleg over deze stoffen, leggen we uit waarom de stof zo populair is en geven we tips om je interieur compleet te maken met deze stofsoort!  

Wat is de teddy-trend precies?

Teddystoffen zijn al een tijdje opnieuw populair – vooral sinds de coronapandemie. Toen er minder fysiek contact mogelijk was, zochten mensen toch intensief naar aaibaarheid en gezelligheid. En dat verklaart meteen de comeback van de teddystof, een stofsoort stof die toch al in de jaren ’30 van de vorige eeuw haar intrede maakte. Leuk weetje: de teddystof werd zelfs geïntroduceerd door Coco Chanel! Oorspronkelijk kwam de trend enkel terug in kleding, maar de trend zette zich snel door naar interieurdesign. Tegenwoordig zien we ze overal opduiken en zijn ze eigenlijk niet meer uit onze interieurs weg te denken: aaibare, zachte fauteuils, stoelen en allerhande zitmeubelen.

De verschillende manieren waarop teddystoffen kunnen worden gecombineerd in een interieur

Wil jij ook de teddy-trend in je interieur verwerken? Dat kan! Of je dat nu subtiel aanpakt met hier en daar een plaid of poefje, of je bekleedt er alle zitmeubels mee, de stof trekt zonder twijfel de volle aandacht. Ook hangt veel af van het type boucléstof dat je kiest. Zo heeft Henders & Hazel stof Malmo, een stof met een iets grovere structuur die stevig maar toch zacht en aaibaar aanvoelt, en ook stof Avicci, een stof met opengeknipte lusjes die énorm aaibaar is en bovendien gemaakt is van 100% gerecyclede petflessen. Beide stoffen passen in quasi elk interieur, afhankelijk van welk meubel je ermee bekleedt. Stof Avicci is wel veel opvallender en minder subtiel dan stof Malmo, dus let zeker op dat je met deze stof niet overdrijft.

Het belang van de juiste kleurkeuze van de stof

Teddystoffen combineer je best met materialen die een zekere textuur of motief hebben, zoals meubels met massief hout en/of een marmer(look). Dat geeft karakter aan je interieur en zo komt de textuur van de stof beter tot zijn recht. Wat betreft de kleur, zie je vaak zachte, neutrale kleuren bij je boucléstoffen zoals gebroken wit, taupe, crème en lichtgrijs. Deze kleuren geven je interieur rust en laten de zachtheid van de stof goed zien. Voor de échte durvers die niet bang zijn om een eyecatcher in het midden van de ruimte te plaatsen, zijn er ook wat opvallerende kleuren: kijk maar eens naar deze divan uit collectie Murcia in stof Avicci, kleur Gold!

Teddystof brengt warmte en gezelligheid

Wat volledig buiten kijf staat is dat teddystoffen gezelligheid uitstralen, in welke mate je ze ook gebruikt. Alles wat zacht en aaibaar is, zeker in contrast met grove materialen, straalt een zekere warmte uit die je interieur compleet maakt.

 

Is de teddystof toch niets voor jou? Ontdek hier dan al onze stof- en ledersoorten.

FAQ

Hoe haal ik gemakkelijk vlekken uit teddystof?

Het is vooral belangrijk om niet te panikeren en meteen te beginnen wrijven wanneer je morst. Zacht deppen met een absorberende doek is veel effectiever. Gebruik nooit een huishoudreiniger, want de zuren hierin kunnen de vezels van je stof beschadigen. Het is beter om een pH-neutrale shampoo of wasverzachter te gebruiken voor je bekleding. Meer informatie vind je in onze vlekkenwijzer.

Hoe voorkom ik slijtage van teddystof?

Het is belangrijk om je stoffen zo weinig mogelijk in het directe zonlicht te houden om verkleuring te voorkomen. Ook huisdieren kunnen je stof snel beschadigen. Pas ook op voor pilling als het te droog in huis is. Houd daarom je luchtvochtigheid zeker hoog genoeg (tussen de 60 en 65%). Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je meubels. Hoewel onze bouclé-stoffen sterk zijn en vrij onderhoudsvriendelijk, is het toch belangrijk om ze goed te onderhouden.

Welke meubelstukken zijn het meest geschikt voor het gebruik van teddystof, en welke niet?

In principe kunnen al onze zitmeubelen met teddystoffen worden bekleed, maar vraag jezelf vooral af of het wel een functionele keuze is. Kruimels zijn bijvoorbeeld niet zo makkelijk uit stof Avicci te krijgen dan uit de meeste andere stoffen. Verder is er geen speciaal onderhoud nodig en kun je zo creatief zijn met deze bekleding als je maar wil.

Wat zijn de beste kleurenschema’s om teddy stof te integreren in verschillende interieurstijlen?

De meeste boucléstoffen vind je in zachte kleuren als crème of taupe. Die passen het beste in Scandinavische en iets meer minimalistische interieurs. Er zijn echter ook enkele fellere kleuren beschikbaar, die meer in gedurfde moderne interieurs passen. In essentie kun je deze stoffen matchen met elk interieur, zolang je houdt van zachtheid en aaibaarheid.

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...