• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

1- Algemene aanbevelingen houten meubelen

- Hout is een levend materiaal: het zet uit en krimpt onder invloed van de luchtvochtigheid, het zogenaamde ‘werken’ van hout. Daarom is de luchtvochtigheidsgraad in de woning erg belangrijk. De ideale luchtvochtigheid schommelt tussen 40% en 60%. Bij een hogere of lagere luchtvochtigheid zullen de meubelen gaan scheuren. Met name in de wintermaanden kan de luchtvochtigheid sterk dalen als gevolg van het verwarmen van uw woning. Probeer deze daarom altijd op pijl te houden, b.v. door waterreservoirs aan de c.v.-radiatoren te hangen.

- Het is normaal dat door het werken van het hout, lichtgekleurde randen aan de zijpanelen en de bovenbladen zichtbaar worden. Dit is een direct gevolg van de constructie van de meubelen, en kan niet vermeden worden. Om deze lichtgekleurde randen te corrigeren naar de oorspronkelijke kleur, kan een correctiestift via uw winkelier aangevraagd worden.

- Om onnodig grote druk op de verbindingen te voorkomen, raden we u aan de meubelen vlak te plaatsen.

- De meubelen kunnen het beste niet direct bij een warmtebron of in direct zonlicht geplaatst worden.

- We raden u aan de meubelen niet in de directe omgeving van een airconditioningunit te plaatsen.

- Wanneer u de meubelen wilt verplaatsen, kunt u ze het beste eerst leegmaken en daarna optillen. Verslepen van meubelen kan schade veroorzaken aan de meubelen en de vloer.

- Onder pannen, bekers, koffiepotten, etc., raden we u aan onderzetters te gebruiken.

- Indien er vloeistof gemorst wordt, zo snel mogelijk afnemen met een droge doek of tissue totdat het oppervlak droog is.

- Wij raden u aan eventuele decoratie vooral het eerste jaar regelmatig te verschuiven om plaatselijke verkleuring te voorkomen.

- Bij het schrijven kan het beste een onderlegger gebruikt worden om de oppervlakte tegen indrukken te beschermen.

- Om beschadigingen aan vloeren te voorkomen, dienen de onderzijden van de poten voorzien te worden van vilt of kunststof dopjes.

- Het kan voorkomen dat de karakteristieke geur van het hout nog enige tijd op te merken is. Doorgaans is deze geur na één à twee weken verdwenen. Door extra te ventileren is dit proces te versnellen.

- Volledigheidshalve delen wij u mede dat onze meubelen ontworpen, ontwikkeld en getest zijn op inpandig gebruik. De meubelen zijn niet geschikt voor commercieel gebruik. Bij eventueel commercieel gebruik of gebruik in de buitenlucht vervalt iedere aanspraak op garantie.

2- Specifieke aanbevelingen bij tafels:

- We raden u aan vergrootbare tafels, vooral de eerste tijd, in vergrote toestand te laten staan om ongelijke verkleuring van de verschillende bladdelen te voorkomen.

- Onder invloed van de luchtvochtigheid kan het voorkomen dat uw tafelblad in de breedte of hoogte uitzet of krimpt. Het tafelblad kan dan uitsteken of terugvallen in de breedte of hoogte ten opzichte van de tafelpoten. Dit is een natuurlijk verschijnsel en doet niets af aan de constructieve stevigheid van het meubel.

3- Specifieke aanbevelingen bij kasten:

- Wanneer de kastdeuren voorzien zijn van ‘magneetsnappers’, kunnen deze meestal versteld worden om het openen van de deuren te vergemakkelijken.

- Wij adviseren U dringend om bij alle hoge meubelen i.v.m. de veiligheid een valbeveiliging aan te brengen. Dit om te voorkomen dat het meubel kantelt c.q. voorover valt. Dit kan geschieden door het boven aan de kast aanbrengen van 1 of 2 stoelhoeken/hoekbeugels (verkrijgbaar bij elke doe ‘t zelf zaak) en deze te borgen - d.m.v. plug en schroef van voldoende afmeting - in de wand c.q. muur. Let er op om het hout voor te boren om splijten van het hout te voorkomen. De trap van de boekenkast is alléén decoratief (de trap voldoet niet aan officiële standaard).

- Wanneer uw kastdeuren uitgevoerd zijn in massief hout kan het voorkomen dat ze door grote schommelingen in de luchtvochtigheid iets kromtrekken. Mocht dit gebeuren, dan adviseren we u de deuren enige tijd in geopende toestand te laten. Door stabilisatie van de luchtvochtigheid kunnen ze dan hun oorspronkelijke vorm aannemen.

- Algemene gewichtsindicatie (indien van toepassing): Bij gelijkmatige belasting:

    • Maximaal toelaatbare gewicht voor houten legplank is 20 kg.
    • Maximaal toelaatbare gewicht voor glazen legplank is 10 kg
    • Maximaal toelaatbare gewicht per lade is 10 kg.
    • Maximaal toelaatbaar gewicht voor laptoptafel is 5 kg.
    • Maximaal toelaatbaar gewicht voor kleine bijzettafel is 3 kg.