• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

Bouclé : informatie en onderhoud
#Textielsoorten

Bouclé : informatie en onderhoud

Publicatiedatum 25 november 2021
Bewerkt op 19 mei 2021

Een lusjesstof die comfortabel zacht aanvoelt

Het woord bouclé komt uit het Frans en betekent lus(je). Van oorsprong werd bouclé veel in de kledingindustrie gebruikt, maar ook onze meubelontwerpers hebben deze veelzijdige stof ontdekt.

Boucléstof is een geweven stof met een oppervlak van lusjes. De grove, zachte stof heeft iets luxueus, tijdloos en elegants.

Bouclé is onze nieuwste stof en hét trendmateriaal van nu, waarvan wij verzekerd zijn dat u er ook verliefd op wordt.

 

Kenmerken

De stofsoort staat bekend om de bijzondere structuren, de los geweven patronen, draden en lussen van verschillende soorten stoffen. Door de weeftechniek met lusjes, krulletjes en kleurencombinaties zijn meubels bekleed met bouclé een echte blikvanger voor je interieur. 

De stoffen zijn heerlijk zacht, voelen warm aan en zijn comfortabel. De stof kenmerkt zich eveneens doordat het een stevige stof is.

Momenteel hebben we twee boucléstoffen: Malmo en Avicci.

Avicci Avicci
Malmo detail Malmo detail
Malmo Malmo

Malmo

Eigenschappen

Malmo is een sterke stof van 100% polyester. De stof is heerlijk zachtvoelt warm aan en is zeer comfortabel

Lichtechtheid score-5.jpg
Slijtvastheid
Woongebruik score-5.jpg

 

Kleuren

staal_Malmo_koper_11782KOP_kartel.jpg

  • antraciet
  • camel
  • charcoal
  • crème
  • espresso
  • koper
  • zwart

Avicci

Eigenschappen

Avicci is een even sterke stof als Malmo, maar is bovendien ook nog krasbestendig en daarbovenop gemaakt van 100% gerecycleerd polyester. 

Lichtechtheid score-5.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-5.jpg

 

Kleuren

Stof_Staal_Avicci_Taup_Kartel.jpg

  • antraciet
  • crème
  • taupe

Onderhoud en garantie

Onderhoud


✔ Door wrijving kunnen - zeker in het begin - vezels loskomen. Dit fenomeen heet pilling en is perfect normaal. De oorzaak hiervan is meestal statische lading. Je hoeft je hier echter geen zorgen om te maken. Hoe droger het in huis is, hoe meer kans op pilling. Probeer dan ook altijd de luchtvochtigheid in je huis hoog genoeg te houden (tussen de 60 en 65%). Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je meubelen. De luchtvochtigheid kun je al eenvoudig beïnvloeden door bijvoorbeeld planten in huis te zetten, een bakje met water aan de verwarming te hangen of het huis goed te ventileren. Blijft dit probleem zich voordoen, dan raden wij aan een pillingapparaat aan te kopen.

✔ Deze stof is geschikt voor zeer intensief woongebruik. Dat betekent concreet dat boucléstoffen vrij onderhoudsvriendelijk zijn. De stof Malmo is bijvoorbeeld zeer vuilafstotend.

Garantieplan

Careplus_afb2.jpg

Sluit ons CARE+ garantieplan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Onze Care Professionals zullen je met raad en daad te woord staan. Kom je er niet telefonisch uit? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.  Lees meer...

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van een bouclé-stof?

Bouclé betekent "lus" en is een stof van geweven stukken, waarbij deze geweven stukken lussen vormen. Door de unieke weeftechniek, kunnen verschillende structuren worden gemaakt. Hierdoor zijn de meubels gestoffeerd met bouclé een ware eyecatcher voor je interieur. Deze fijne stof wordt ook wel teddy-stof genoemd.

Wat zijn de eigenschappen van de Malmo-stof?

Malmo is een stevige stof gemaakt van 100 procent polyester. De stof is heerlijk soepel, voelt warm aan en is bijzonder comfortabel. Deze stof heeft een hoge lichtechtheid en slijtvastheid wat het ideaal maakt voor woongebruik. Verder is deze stof verkrijgbaar in de kleuren: antraciet, camel, charcoal, crème, espresso, koper en zwart.

Wat zijn de eigenschappen van de Avicci-stof?

Avicci is een sterke stof, krasbestendig, huisdiervriendelijk en bovendien gemaakt van 100 procent gerecycleerd polyester. Deze stof heeft een hoge lichtechtheid en slijtvastheid wat zorgt voor comfortabel woongebruik. Verder is deze stof verkrijgbaar in de kleuren: antraciet, crème en taupe.

Hoe onderhoud je bouclé-stoffen?

In het beginstadium is de vorming van pilling volkomen normaal. De oorzaak hiervan is in de meeste gevallen een statische lading. Dit is gelukkig geen reden voor paniek. Wanner de luchtvochtigheid in huis laag is, is er meer kans op pilling. Probeer daarom altijd de luchtvochtigheid in huis hoog genoeg te houden (rond de 60-65 procent).

Ook interessant...