• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

Zorg goed voor je meubel!

Onderhoud Display

 


Goed onderhouden gaan langer mee en behouden langer hun originele uitstraling. Het is dan ook belangrijk dat je goed voor je meubelen zorgt.
Om je zo lang mogelijk te laten genieten van je aankoop adviseren we dan ook je meubelen regelmatig te onderhouden.

Natuurlijk heeft dat alleen effect met de juiste producten, dus heeft Henders & Hazel een uitgebreide lijn onderhoudsproducten.

Bij regelmatige toepassing van deze verzorgingssmiddelen kunnen je meubelen na jaren nog steeds doorgaan voor nieuw.
Klik op onderstaande afbeeldingen en je krijgt een uitgebreide beschrijving van de toepassing van het gekozen middel.

Vraag in de winkel naar de Henders & Hazel onderhoudslijn.

Het juiste klimaat voor uw houten meubelen en vloer

Wanneer je houten meubels of een houten vloer aanschaft, kun je rekenen op diverse verzorgingstips. Je krijgt advies waarmee de meubels en vloer te reinigen en hoe vlekken te behandelen. Adviezen die noodzakelijk zijn om zo lang mogelijk van je spullen te genieten.

Een advies dat nog wel eens vergeten wordt, heeft te maken met de luchtvochtigheid en temperatuur in de ruimte waarin de meubelen staan en de vloer ligt. Ideaal is een constante luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Dit is niet alleen het ideale percentage voor jou en je familie, maar ook voor jouw houten meubels en houten vloer.

Een afwijkende luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat het hout te veel gaat werken, waardoor laden en deuren kunnen gaan klemmen en er zelfs scheuren kunnen ontstaan.

Een hygrometer is een prima hulpmiddel bij het meten van de luchtvochtigheid. Om de luchtvochtigheid op peil te houden, zijn er handige apparaatjes verkrijgbaar die dit automatisch regelen. Een andere, minder nauwkeurige manier, is waterbakjes aan de centrale verwarming te hangen.

Behalve de luchtvochtigheid is een constante temperatuur ook belangrijk. De optimale temperatuur overdag is 21 graden Celsius. Voor de nacht geldt dat de temperatuur niet onder de 14 graden Celsius mag komen. Tegenwoordig zijn er veel programmeerbare thermostaten verkrijgbaar, ideaal om grip te hebben en te houden op de temperatuur in de woning.