• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

TREND - Glamour, pastel en vrouwelijkheid
#Trends

TREND - Glamour, pastel en vrouwelijkheid

Publicatiedatum 7 maart 2022

In samenwerking met trendbureau Francq Colors zijn we bij Henders & Hazel altijd op zoek naar de nieuwste interieurtrends. Bij ons vind je de kleuren, vormen en sferen die op dit moment helemaal in zijn.

Een van de trends van het moment beschrijft het trendbureau als “The Nest”. Wij leggen je uit hoe die trend zich vertaalt naar interieurdesign.

De naam van deze trend verwijst enerzijds naar het moederlijke, het gemoedelijke en het vrouwelijke van een warm nest, maar anderzijds ook naar het natuurlijke aspect van, pakweg, een vogelnest. Dit is een trend die actief zoekt naar manieren om intuïtiever en op een meer natuurlijke manier in het leven te staan. Na de coronacrisis zijn mensen duidelijk meer met hun gezondheid bezig en zoeken ze hun heil in allerlei alternatieve therapieën – denk aan aromatherapie, zogenoemde ‘superfoods’ en de stand van de sterren.

Of deze holistische therapieën nu wetenschappelijk onderbouwd zijn of niet, maakt nog weinig uit. Ondertussen hebben ze, mede door sociale media, hun stempel al gedrukt op mode en interieurdesign. We zien meer meubels met afgeronde hoeken en decoratie met organische vormen, afgewisseld met strakke lijnen; de focus ligt op natuurlijke materialen als metaal en hout. Ook zien we veel zachte stoffen, onder andere stoffen met een zichtbare vleug en bouclé-stoffen (geweven stoffen met een oppervlak van verschillende kleine lusjes). Zolang alles maar een ‘natuurlijke’ en ‘gezondeesthetiek uitstraalt, zal het scoren. Vooral op sociale media.

En dat brengt ons naadloos bij het meest bepalende aspect van deze trend: elke kleur, elk meubelstuk en elk decoratie-object lijkt wel eerst door 4 verschillende glamoureuze Holywood-Instagram-filters te zijn gehaald. Alles lijkt wel té mooi om waar te zijn. De trendkleuren zijn zeemzoete pasteltinten zoals wit, beige, saliegroen en grijs. Voeg daar nog wat zwarte accenten en een zo natuurlijk mogelijke houtkleur aan toe, en je hebt het exacte kleurenpalet van deze trend. Deze trend is niet voor iedereen, maar als je houdt van glitter and glamour, zeker de moeite waard om te ontdekken.

Ook interessant...