• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

TREND - Artisanaal, eclectisch en rijkelijk gedecoreerd
#Trends

TREND - Artisanaal, eclectisch en rijkelijk gedecoreerd

Publicatiedatum 7 maart 2022

In samenwerking met trendbureau Francq Colors zijn we bij Henders & Hazel altijd op zoek naar de nieuwste interieurtrends. Bij ons vind je de kleuren, vormen en sferen die op dit moment helemaal in zijn.

Een van de trends van het moment beschrijft het trendbureau als “The Chamber”. Wij leggen je uit hoe die trend zich vertaalt naar interieurdesign.

Bij het woord “chamber” denken we meteen aan een afgesloten kamer die een bepaalde functie vervult. Denk bijvoorbeeld aan een “echo chamber” op sociale media, waarin iedereen dezelfde mening heeft en deze gretig deelt. In die kamer, in dat afgesloten denkpatroon, blijft men vaak hangen, of dat nu met positieve of negatieve gevolgen is. Op deze manier vertaalt deze trend zich ook in interieurdesign: je wilt vooruitgaan, maar valt terug op vorige ervaringen. Je hunkert naar een beter verleden, een vertekend beeld van ver vervlogen tijden. Nostalgie blijft als het ware op je kleven als een moeilijk te verwijderen secondelijm. Misschien is het echter tijd om de kleverige smurrie te omarmen.

Wie nostalgie en interieurdesign in één zin uitspreekt, denkt meteen aan natuurlijke, lokale materialen in aardse kleuren, pre-industrieel vakmanschap en rijkelijk gedecoreerde ruimtes. Back to basics, maar dan met een moderne twist: we zitten vast in een postmoderne realiteit in een geglobaliseerde wereld, maar zijn gefascineerd door een onrealistisch beeld van een beter verleden. We streven in deze trend naar de perfecte imperfectie. De trend balanceert met moeite op het dunne koord dat wordt gespannen tussen heden en verleden en probeert de twee met elkaar te verzoenen. Met succes.

Hoe uit deze trend zich nu concreet in interieurdesign? We zien bloemenpatronen die zelfs omaatjes ouderwets vinden, met de hand geborsteld metaal, manueel gekerfde houten accenten en stoffen gemaakt van natuurlijke vezels. Het resultaat? Een moderne, milieuvriendelijke insteek met een flinke saus nostalgie. Maatwerk wordt de maatstaf. Dat toont zich in het veelvuldig gebruik van onregelmatige vormen en ruwe texturen die voor contrast zorgen. Het kleurenpalet streeft naar een natuurlijk gevoel, met aardse tinten als verschillende bruinschakeringen, diepdonkerrood en mosgroen. Groene en warme witte tinten zijn veelzijdige trendkleuren die, enerzijds, makkelijk te combineren zijn met andere kleuren en anderzijds symbool staan voor hoop, ontspanning en rust. En laat dat alles nu net zijn wat deze trend wilt uitstralen: vakmanschap, rust en een vette knipoog naar een beter verleden.

Ook interessant...