• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

TREND – Ongecontroleerd, natuurlijk en kleurrijk
#Trends

TREND – Ongecontroleerd, natuurlijk en kleurrijk

Publicatiedatum 2 februari 2023
Bewerkt op 7 februari 2023

In samenwerking met trendbureau Francq Colors zijn we bij Henders & Hazel altijd op zoek naar de nieuwste interieurtrends. Bij ons vind je de kleuren, vormen en sferen die op dit moment helemaal in zijn.

Een van de trends van het moment beschrijft het trendbureau als “Rewild”. Wij leggen je uit hoe die trend zich vertaalt naar interieurdesign.

Terugkeer naar de natuur

De naam van deze interieurtrend, “Re-wild”, mogen we best letterlijk nemen. De trend staat voor een terugkeer naar de woeste natuur en komt voort uit reacties op de klimaatverandering. Het ruwe en wilde wordt benadrukt, respect voor de natuur komt centraal te staan.

(Niet) alles onder controle

Dit vertaalt zich naar interieurdesign door ‘alles opnieuw over te laten nemen door de natuur’. De natuur moet met andere woorden niet meer gecontroleerd worden, maar eerder vrijgelaten. Stofsoorten worden met andere woorden ook wilder. Waar vroeger een strak geheel belangrijk was, zien we nu verschillende kleuren, diktes en soorten stoffen gecombineerd in één object.

Expressieve vormgeving

Ook grillige vormen komen meer en meer terug in interieurdesign. Vormen zijn vaak geïnspireerd op ongecontroleerde natuurlijke processen, zoals bijvoorbeeld de vormgeving van koraalriffen. Deze esthetiek komt zowel terug in de expressieve kleurenpatronen als de vormgeving van meubels. Ook de kleuren zijn gebaseerd op de natuur met onder andere expressief felgroen, warm bruin en oker.

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...