• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

Tips om landelijk in te richten
Jacqueline
#Tips

Tips om landelijk in te richten

door Jacqueline
Publicatiedatum 14 oktober 2021

Wie aan een landelijk interieur denkt, kan zich hier vaak allerlei stylingideeën bij voorstellen. Toch kunnen de meeste mensen zich moeilijk inbeelden hoe die styling concreet moet worden uitgevoerd. Denk je aan een landelijk interieur, dan denk je aan romantiek, knusheid en warme momenten. Dat zijn stuk voor stuk mooie woorden, maar nogal abstracte begrippen als het aankomt op inrichting. In dit artikel leggen we je uit hoe we die abstracte termen tastbaar kunnen maken aan de hand van enkele concrete stylingtips.

Collectie Jardin/Jardino
Begin bij de basis

Kies de juiste meubels

Je meubels maken of kraken je interieur, daarom is het belangrijk om zeker de juiste vibe te creëren bij het kiezen van je meubels. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor de eerder klassieke benadering van landelijke meubels door te kiezen voor de Farmland-collectie van Henders & Hazel. Deze meubels hebben een robuuste vormgeving en metalen grepen en accenten. De meubels hebben allemaal de zachte, natuurlijke kleur railway brown, een kleur die doet denken aan oude spoorbielzen en meteen een authentieke sfeer in huis brengt.

Landelijk wonen hoeft echter niet per se te betekenen dat robuuste meubels een verplichting zijn. Er zijn ook genoeg meubels met een moderne touch die nog steeds een uitgesproken landelijke uitstraling hebben. Neem nu bijvoorbeeld de Jardin/Jardino-collectie van Henders & Hazel. De basis van deze meubelen is dezelfde als de Farmland-meubels: eikenfineer in de kleur railway brown. Wat deze collectie uniek maakt, zijn de opvallende fronten in de kleuren antraciet en wit. De uitstraling van landelijke eikenmeubels is er nog steeds, maar de gekleurde fronten geven de meubels toch een moderne touch. Nog een leuke tip: wees niet bang om te kiezen voor meubels met verschillende kleuren fronten! Een salontafel met witte accenten en een buffetkast met antraciete fronten: waarom ook niet?

Kleed de ruimte verder aan met gepaste decoratie

Je hoeft niet landelijk te wonen om te verzinnen dat een landelijk interieur wel wat groen kan gebruiken. Verzamel daarom je mooiste planten, koop enkele bloempotten in aardse kleuren, zet de planten erin en maak groepjes van verschillende planten met uiteenlopende formaten. Kleed de rest van de ruimte aan met beelden van dieren, houten decoratie, prints met planten, … De meeste decoratie die met de natuur te maken heeft en geen uitgesproken opvallende vorm of kleur heeft, past in een landelijk interieur. Zorg er alleen voor dat je niet te veel contrasterende kleuren combineert, dat kan de rust in een landelijk interieur enorm verstoren. Wij kozen hier voor decoratie-artikelen van het merk COCO maison om de ruimte verder aan te kleden.

Kleur- en materiaalgebruik

Begin met een neutrale kleur op de muur zoals wit, beige of taupe. Deze kleuren zijn steeds een goede basis voor een landelijk interieur. De kleuren zijn niet opvallend en stralen rust uit. Je kan altijd kiezen voor een accentmuur in een iets gewaagdere kleur, maar bij voorkeur kies je voor aardse kleuren. Een kleur die wel altijd past, is wijnrood, omdat deze kleur ook zeer natuurlijk aanvoelt. Zorg gewoon dat de kleur niet te fel contrasteert met de rest van het interieur. Wat betreft het gebruik van materialen, zijn betonnen en houten vloeren in onopvallende kleuren altijd goede opties. Voor de materialen van je bankstel of stoelen kies je best een geweven stof (platweefsel), een ruwe stof of leder (in een donkere kleur). Bij Henders & Hazel kan je bijvoorbeeld kiezen voor de stoffen Toba of Secilia, microleder Corsica of de ledersoorten Cuba en Laredo. Stuk voor stuk kwaliteitsmaterialen met een landelijke uitstraling.

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...