SFEER SANTORINI
#Stylingtips

SFEER SANTORINI

25 mei 2021

Deels massieve eiken meubelen, afgewerkt met een prachtige oliefinish: dat is typisch voor de Santorini collectie. De massieve uitstraling geeft de collectie een heel natuurlijk, warm karakter en de afwerking met olie zorgt ervoor dat jouw meubels er doorheen de jaren alleen maar beter uitzien. Investeren in Santorini staat garant voor investeren in de toekomst. Maar wat als je er geen idee van hebt hoe een toekomst met de Santorini collectie eruit ziet? En hoe pak je de styling van een massief eikenhouten collectie aan? Dat lees je in deze blog!

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Wie Santorini zegt, zegt robuust en stevig. Kies daarom voor grote, stevige vazen, zo krijg je een heus statement op je meubels. Werk het geheel af met een enkele, stevige tak. In het algemeen geldt de regel: decoratie mag best opvallend en in your face zijn. Hang de muur gerust vol met fotolijstjes in verschillende afmetingen.

Kleurgebruik

Deze collectie zal vooral een voltreffer zijn bij mensen die grote fan zijn van massief hout. Een belangrijke algemene regel is echter: hout op hout werkt meestal niet zo goed. Je kiest dus beter voor een neutrale, witte kleur op de muur. Grote decoratiestukken zorgen al voor meer dan genoeg animo in je leefruimte. Zwarte of beige tinten werken hier ook als accentkleur, maar je kunt het geheel best zo neutraal mogelijk houden.

Materiaalgebruik

Massief hout en leder zijn een prachtige combinatie. Vooral een donkere lederkleur zal de meubels uit de Santorini collectie helemaal tot hun recht laten komen. Toch liever een wat zachter materiaal dan leder?  Dan kun je ook altijd kiezen voor een neutrale stof in een grijstint of lichte tint

Conclusie

Een warme en natuurlijke uitstraling creëren met de Santorini collectie, uitgelegd in enkele simpele stappen:

  1. Grote decoratiestukken doen je meubels extra opvallen, zelfs een bijzettafeltje kan je extra aankleden!
  2. Vermijd een dubbele houtlook: kies voor een neutrale kleur op de muur, bij voorkeur wit.
  3. Ga je voor een ruige look, dan kies je voor donker leder. Wil je een zachtere uitstraling, dan kies je een lichtere stof.