• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

SFEER RIDGEFIELD NATURAL
#Stylingtips

SFEER RIDGEFIELD NATURAL

Publicatiedatum 13 januari 2023

Heb je interesse in onze collectie Ridgefield Natural, maar heb je geen idee hoe je deze collectie moet stylen? De sfeer van de collectie Ridgefield Natural kun je makkelijk zelf in huis halen met de tips van onze stylistes!

Hoe haal ik deze sfeer in huis?

De natuurlijke eikenhoutkleur van deze collectie zorgt voor warmte en geeft een moderne naturel-sfeer, maar de kastmeubelen zijn wel strak en hoekig. Daarom is decoratie met organische, bijvoorbeeld ronde vormen altijd een goed idee om die strakheid te doorbreken. Zeker wanneer je bijvoorbeeld ronde decoratie-objecten in groepjes plaatst, geeft dit een speels effect. Om de ruimte extra gezellig te maken, kun je gebruik maken van de vitrinekast om je decoratie in te plaatsen. De ingebouwde ledverlichting en het gerookt glas zorgen voor een gezellige, warme uitstraling. Door het gerookte glas blijft de decoratie mooi zichtbaar, maar komt de decoratie toch meer op de achtergrond te staan. Toch vul je zo mooi de ruimte.

Kleurgebruik

Als je extra nadruk wilt leggen op de moderne look van deze collectie, kun je kiezen voor een zuivere witte kleur op de muur. Ga je meer voor de warme, natuurlijke uitstraling van deze collectie? Dan is lichte of donkere goud- of honingtint aangeraden. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een accentmuur als je een goudkleurige kamer te heftig vindt. Ook je decoratie kun je hierop aanpassen. De goudtinten zullen mooi contrasteren met de zwarte metalen accenten.

 

Materiaalgebruik

Wat betreft de stoffering van de banken of fauteuils, heb je bij deze collectie relatief veel keuzemogelijkheden omdat de kleur van de meubels vrij natuurlijk oogt. Een simpele of felle kleur maakt dus relatief weinig uit, zolang de stofsoort maar veel karakter heeft. Een lichte vleug zoals bij veloursstoffen of reliëf in de stof zoals bij platweefselstoffen zijn daarom goede ideeën. Tip: Bij Henders & Hazel is het ook mogelijk om verschillende stoffen te combineren! Wat betreft vloerbekleding kan een hoogpolig tapijt in een zachte stof de ruimte extra gezellig maken.

Conclusie

  1. Zoek de balans tussen de strakke meubels en organische decoratie. Dat is ook de reden waarom de tafels van deze collectie ellipsvormig of ovaal zijn. Op de tafels kun je de tegenovergestelde techniek toepassen, bijvoorbeeld.
  2. Ga voor wit- en goudtinten - of een combinatie van beide - voor een stijlvolle woonkamer.
  3. Ga voor stofsoorten en decoratie met karakter. Kies bijvoorbeeld voor stoffen met een vleug of reliëf en een hoogpolig tapijt.

Ook interessant...