SFEER QUEBEC
#Stylingtips

SFEER QUEBEC

01 juni 2021

Ons woonprogramma Quebec staat voor eigentijds natuurlijk wonen in alle comfort. De rustieke vlamtekening in het kikarhout versterkt de natuurlijke uitstraling van deze collectie en vormt een mooi contrast met de accenten in volcano black. Wil je ook weten hoe je de natuur in huis haalt? Hoe je een huis kan inrichten tot een eigentijdse, natuurlijke thuis? Lees dan zeker verder, want in deze blog bespreken we zowel decoratie-, kleur- als materiaaltips!

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Natuurlijk wonen doe je in alle rust. Kies daarom decoratie met natuurlijke, organische vormen die niet te druk oogt. De decoratie moet zo veel mogelijk rust uitstralen. Kies bijvoorbeeld voor een simpel schilderij, een vaas met natuurlijke ronde vormen of ronde wanddecoratie. Zolang je maar geen strakke, hoekige decoratie plaatst, past decoratie normaal makkelijk in het geheel. Kleine decoratiestukken werken hier beter dan grote.

Kleurgebruik

We hebben bij de inrichting van de Quebec collectie gekozen voor het concept beach vibes. Daar bedoelen we mee: een lichte blauw tint in combinatie met wit. Eventueel kun je er een donkere roze of rode tint aan toevoegen voor wat meer kleur. Hou het kleurenpalet wel licht en zacht en gebruik geen te felle kleuren, want dat kan de aandacht afleiden van de houtkleur.

Materiaalgebruik

Voor de materialen kun je eens kijken naar een grovere structuur stof: dit past goed bij het gevlamde hout. Zachtere stoffen passen minder goed bij de vlamtekening in het hout. Kies je toch een zachtere stof, kies dan zeker voor een stof die donker genoeg is. Een zachte, lichte stof vermijd je hier beter. Bij vazen heb je eigenlijk de keuze: kunststof of keramiek, al oogt keramiek net iets natuurlijker.

Conclusie

In drie simpele stappen naar natuurlijk wooncomfort met onze kikarhouten Quebec collectie:

  1. Selecteer decoratiestukken op basis van hoeveel rust ze uitstralen. Kies organische vormen en rustige kleuren.
  2. Ga voor een zomers strandgevoel met zachte tinten blauw en ook wat wit. Meer kleur nodig? Kies donkerroze of donkerrood.
  3. Kies geen te lichte, zachte stoffen. Een iets grovere structuur past veel beter bij de vlamtekening in het hout van de meubels.