• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

SFEER LIVADA
#Stylingtips

SFEER LIVADA

Publicatiedatum 13 november 2020
Bewerkt op 23 mei 2024

Het kan best lastig zijn je moderne interieur te decoreren. Je wilt een rustig gevoel houden, waarin je je meubels kunt laten spreken, maar je wilt ook niet dat het geheel al te kil oogt. Hoe zorg je dan met kleuren, materialen en decoratie voor de perfecte balans? Neem bijvoorbeeld onze collectie Livada. In onze showroom hebben we bij dit woonprogramma gekozen voor verschillende lichte tinten en een mooie materiaalmix, die samen met de meubelen een passend geheel vormen. Modern, ruimtelijk, een tikkeltje retro en toch heel warm. Wil jij Livada thuis ook in deze sfeer decoreren? Lees hieronder dan onze stylingtips!

Hoe haal ik deze sfeer in huis?

Deze ruimte is op en top modern, maar straalt toch een warm gevoel uit. De meubels van de Livada-collectie zijn in twee verschillende kleuren hout verkrijgbaar. Daardoor passen ze eigenlijk bij elke stijl, woning en vloer. Je kunt een beetje met deze sfeer experimenteren door voor een lichte of erg donkere houttint, of juist een combinatie te gaan.

Wil je het minimalistische design de hoofdrol laten spelen? Zorg dan dat je je decoratie in kleine groepjes neerzet, daardoor hou je een rustig geheel. Je kunt ervoor kiezen om je decoratie in dezelfde kleurtinten als je muur te houden, of juist voor een mooi contrast te gaan met een afwijkende kleur.

Kleurgebruik

Bij de lichte uitvoering van deze collectie in naturel hout zijn we voor een mix van zachte grijs-, groen- en bruintinten gegaan, maar natuurlijk is de kleurkeuze van je muren, vloeren en decoratie afhankelijk van de uitvoering waarin je deze collectie koopt.

Algemeen kunnen we stellen dat deze meubels het mooiste naar voren komen wanneer de kleuren op de muur in het verlengde liggen van de kleuren van de kasten en tafels. Kleuren die nauw bij elkaar aansluiten, en geen te grote contrasten creëren, werken hier het beste.

Lowboard Liavda I Henders & Hazel

Materiaalgebruik

Maak combinaties van objecten in verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld glas en keramiek en zet ze in een groepje op je dressoir, tafel of ander meubel in je huis. Dit kun je ook eens combineren met een mooi tafellampje voor een extra sfeervol effect. Tip voor een woonruimte in de moderne woonstijl: Geef je meubels de ruimte! Zet je zitmeubels niet altijd tegen de muur maar juist een paar centimeter er van af. Hetzelfde geldt voor je stoelen: Schuif ze niet altijd perfect tegen de tafel. Zo creëer je meer ruimte en oogt het geheel een stuk luchtiger.

Door de 2 verschillende houtkleuren van Livada, heb je ook bij je vloer-, stof- en gordijnenkeuze nog veel opties. Het is maar net welke sfeer je wilt uitstralen: warm en gezellig of licht en luchtig.

Conclusie

In 4 stappen naar jouw moderne woonkamer met woonprogramma Livada:

  1. Livada is verkrijgbaar in 2 houtkleuren. Afhankelijk van de kleur(en) die je kiest, kun je voor een warmere of koelere sfeer
  2. Ga voor een rustig kleurenpalet dat nauw aansluit bij de kleur van de kasten en zorg dat de contrasten niet te groot zijn.
  3. Een modern en ruimtelijk gevoel creëer je door je meubels wat verder van de muur te halen. Dat houdt je interieur luchtig.
  4. Plaats je decoratie in groepjes en combineer daarbij verschillende materialen. Afhankelijk van je kleurkeuze kun je met je decoratie voor extra rust of juist een spannend contrast zorgen.

Ook interessant...