• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

SFEER LIVADA
#Stylingtips

SFEER LIVADA

Publicatiedatum 13 november 2020

Het kan best lastig zijn je moderne interieur te decoreren. Je wilt een rustig gevoel houden, waarin je je meubels kunt laten spreken, maar je wilt ook niet dat het geheel al te kil oogt. Hoe zorg je dan met kleuren, materialen en decoratie voor de perfecte balans? Neem bijvoorbeeld onze Livada collectie. In onze showroom hebben bij dit woonprogramma gekozen voor verschillende blauwtinten en een mooie materiaalmix, die samen met de meubelen een passend geheel vormen. Modern, ruimtelijk, een tikkeltje retro en toch heel warm. Wil jij Livada thuis ook in deze sfeer decoreren? Lees hieronder dan onze stylingtips!

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Deze ruimte is op en top modern, maar straalt toch een warm gevoel uit. De meubels van de Livada-collectie zijn in vier verschillende kleuren hout verkrijgbaar. Daardoor passen ze eigenlijk bij elke stijl, woning en vloer. Je kunt een beetje met deze sfeer experimenteren door voor een lichte of donkere houttint, of juist een combinatie te gaan.

Wil je het minimalistische design de hoofdrol laten spelen? Zorg dan dat je je decoratie in kleine groepjes neerzet, daardoor hou je een rustig geheel. Je kunt ervoor kiezen om je decoratie in dezelfde kleurtinten als je muur te houden, of juist voor een mooi contrast te gaan met een tegenhangende kleur.

Kleurgebruik

Wij zijn in deze sfeer voor een lambrisering met verf gegaan, om een retrovibe te creëren. Wij hebben in dit geval voor koele blauwtinten gekozen, maar je kunt natuurlijk ook voor een ander kleurenpalet kiezen als je dat mooier vindt. Zorg wel dat de verschillende kleuren goed bij elkaar passen. Hiernaast zie je de kleurcodes van de verf die in deze ruimte is gebruikt.

De muren in je woonruimte zijn niet het enige dat je kunt schilderen. Denk ook eens aan je kozijnen en plinten en durf voor een contrast met je muren te gaan. Zijn die wit? Schilder de kozijnen en plinten dan eens zwart en laat je verrassen door het effect.

Omdat de vier kleuren van Livada zo verschillend zijn, kun je alle kanten op qua kleur. Ga jij voor een rustige, zachte en Scandinavische sfeer? Of geef je je woonkamer met de donkere varianten een warme kleur en een luxe uitstraling?

Materiaalgebruik

Maak combinaties van objecten van verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld glas en keramiek en zet ze in een groepje op je dressoir, tafel of ander meubel in je huis. Dit kun je ook eens combineren met een mooi tafellampje voor een extra sfeervol effect.

Tip voor een woonruimte in de moderne woonstijl: Geef je meubels de ruimte! Zet je bank niet altijd tegen de muur maar juist een paar centimeter er van af. Hetzelfde geldt voor je stoelen: Schuif ze niet altijd perfect tegen de tafel. Zo creëer je meer ruimte en oogt het geheel een stuk luchtiger.

Door de verschillende houtkleuren van Livada, heb je ook bij je vloer-, stof- en gordijnenkeuze nog veel opties. Het is maar net welke sfeer je wilt uitstralen: warm en gezellig of licht en luchtig.

Conclusie

In 4 stappen naar jouw moderne woonkamer met woonprogramma Livada:

  1. Livada is verkrijgbaar in 4 houtkleuren. Afhankelijk van de kleur(en) die je kiest, kun je voor een warmere of koelere sfeer
  2. Voor een retrovibe breng je een lambrisering met verf aan in de ruimte. Kies de kleuren die je mooi vindt, maar zorg er wel voor dat ze bij elkaar passen.
  3. Een modern en ruimtelijk gevoel creëer je door je meubels wat verder van de muur te halen. Dat houdt je interieur luchtig.
  4. Plaats je decoratie in groepjes en combineer daarbij verschillende materialen. Afhankelijk van je kleurkeuze kun je met je decoratie voor extra rust of juist een spannend contrast zorgen.

 

 

Ook interessant...