• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

SFEER JARDIN/JARDINO
#Stylingtips

SFEER JARDIN/JARDINO

Publicatiedatum 7 april 2021

Landelijk wonen wordt nog te vaak geassocieerd met het verleden, maar daar wil deze collectie niets mee te maken hebben. Landelijk wonen staat in de eerste plaats garant voor wooncomfort dat rust en eenvoud uitstraalt. Rust en eenvoud zijn de twee belangrijkste aspecten van deze collectie. De Jardin/Jardino collectie geeft een moderne touch aan je landelijk interieur door de uitvoering in eikenfineer met MDF fronten in een opvallende witte of donkergrijze kleur. In deze blog bespreken we hoe je een ruimte perfect kan stylen door zowel moderne als landelijke elementen te combineren in je interieur. Het resultaat? Een opvallende, rustige, warme, maar toch authentieke uitstraling.

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Vele kasten uit de Jardin collectie, zoals bijvoorbeeld de dressette en de buffetkast, hebben open vakken. Profiteer van deze openheid en vul ze op met kleine decoratie-elementen. Kies bijvoorbeeld voor een minicactus of een klein tafellampje in combinatie met een keramieken vaas met een takje of pluim erin. Zo blijft je interieur openheid uitstralen. Dit zorgt voor rust in je huis en rust in je hoofd.

Kleurgebruik

De Jardin/Jardino collectie heeft op zich al een vrij uitgesproken kleurenpalet, zeker wanneer je een combinatie van donkergrijze en witte meubels plaatst. Om ervoor te zorgen dat dit opvallend gekleurd meubilair tot zijn recht komt in de ruimte, kies je best voor minder uitgesproken kleuren op de muren om de meubels mee te combineren. Grijze, witte en zachte blauwe tinten zorgen ervoor dat je de rust en eenvoud behoudt.

Materiaalgebruik

De Jardin collectie, dé combinatie van een landelijke look met een moderne feeling, past heel goed bij een andere ‘klassieker’ die opnieuw helemaal in is: terrazzo! De laatste jaren wint terrazzo opnieuw aan populariteit. Dat is goed nieuws, want er ontstaat een prachtig geheel wanneer je de Jardin collectie combineert met terrazzo accenten zoals een hangbakje voor wandplanten, een tegel of simpelweg een wandhaak met een terrazzo printje. Keramieken potten en leuk karpet in de hierboven benoemde muurkleuren zijn ook altijd leuke accenten.

Conclusie

Een landelijke look met een moderne feeling creëren doe je zo:

  1. Vul open vakken op met kleine decoratie, zoals bijvoorbeeld een vaasje op de kast of oude cd’s in je tv-meubel. Stop in het vaasje een leuk takje of een bloemetje. Zo behoudt de ruimte een open karakter.
  2. Zachte kleuren als grijs of een subtiele blauwtint zetten de witte en donkergrijze kleur van de meubels extra in de verf.
  3. Maak het geheel af met een knipoog naar het verleden: terrazzo accenten en keramiek!

Veelgestelde vragen

Waaraan kun je de sfeer Jardin/Jardino herkennen?

Binnen deze sfeer komen zowel de moderne als landelijke woonstijl naar voren. Denk hierbij aan eikenfineer met MDF fronten in een opvallende witte of donkergrijze kleur. De belangrijkste twee aspecten die centraal staan binnen deze woonstijl zijn: rust en eenvoud.

Hoe decoreer je de Jardin/Jardino-collectie?

Vooral de Jardin-collectie bestaat uit een groot aantal open kasten, waaronder een aantal buffetkasten. Een open kast is perfect om op te vullen met kleine decoraties, waaronder kleine plantjes, een klein lampje, een mooie serviesset of andere decoratiestukken die een plekje in de schijnwerpers verdienen. Op deze manier haal je een warme, gezellige en toch rustige sfeer in huis 

Welke kleuren passen bij de Jardin/Jardino sfeer?

De Jardin/Jardino-collectie heeft van zichzelf al vrij sprekende en opvallende kleuren. Ga daarom voor wat minder uitgesproken kleuren voor op bijvoorbeeld de muur. Rust en eenvoud staan immers centraal binnen deze woonstijl. Ga daarom voor kleuren als: wit, grijs of zachte blauwe tinten. Zo versterk je de sfeer met een leuke kleur op de muur en zorg je toch voor rust en eenvoud. 

Kan je de Jardin/Jardino sfeer combineren met andere stijlen?

De Jardin/Jardino-collectie is een combinatie van de landelijke en moderne woonstijl. Het leuke aan deze stijl, is dat je er zo goed mee kan combineren. Je moet natuurlijk wel in de landelijke en industriële richting gaan om de sfeer optimaal tot zijn recht te laten komen. Inspiratie nodig? Iets wat hier helemaal bij past is: terrazzo. Deze stijl is weer helemaal terug van weggeweest. Dit accent kan op meerdere manieren aan je interieur toegevoegd worden.

Ook interessant...