• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

SFEER HOME/HOMESTEAD
#Stylingtips

SFEER HOME/HOMESTEAD

Publicatiedatum 21 mei 2024

Met collectie Home/Homestead haal je de natuur in huis. Het lichte eikenhout speelt een hoofdrol in deze collectie, maar ook in de styling ervan. In onderstaande sfeerblog schetsen wij hoe je van de styling van deze collectie een succes maakt. Met een combinatie van Japanse en Scandinavische styling komt deze collectie het mooiste tot zijn recht.

Hoe haal ik deze sfeer in huis?

Bij het stylen van collectie Home/Homestead geldt het principe “Less is more” nog meer dan bij andere collecties. De focus op het lichte eikenhout wordt doorgetrokken in de hele styling, wat betekent dat we de aandacht vooral naar de meubels willen laten gaan als je een statement wilt maken, of naar de hele ruimte in het algemeen als het voornaamste doel is om rust te creëren. Dit is de Japandi-trend, een combinatie van minimalisme en functionaliteit (met een vleugje imperfectie), of met andere woorden, van Scandinavisch met Japans.

Kleurgebruik

De kleuren die we bij deze styling gebruiken zijn zacht en licht, zonder te veel op te vallen. Witte tinten, grijstinten, … Ze zorgen ervoor dat de meubels het kleurrijkste item in huis worden – en zo rust in de ruimte brengen. Als je de meubels extra wil laten opvallen, kun je ook ergens met een extra, donkere accentkleur werken. De licht houten meubels zullen hier mooi mee contrasteren en nog meer de aandacht opeisen. 

Lowboard Home/Homestead I Henders & Hazel

Materiaalgebruik

Deze collectie van licht naturel eikenhout kun je best zo neutraal mogelijk stylen. Ga daarom niet allerlei verschillende stoffen en allerlei verschillende kleuren combineren, maar houd de tinten en stoffen gelijkaardig en neutraal. Chenillegaren zoals Wave of Toba, passen mooi bij deze collectie. Wat betreft decoratie kun je elk materiaal gebruiken, zolang je decoratie maar niet te groot is en de aandacht niet te hard trekt. Zo zien we hier verschillende kleine decoratie-objecten, die de ruimte mooi aanvullen, maar niet de bovenhand nemen. Je merkt ook dat haast alle decoratie organische vormen heeft bij deze styling, wat het natuurlijk karakter van de collectie alleen maar verstrekt.

Conclusie

In 3 simpele stappen naar een succesvolle styling met collectie Home/Homestead!

  1. Vertrek vanuit het principe “Less is more” en doe inspiratie op door je te verdiepen in de Japandi-stijl
  2. Werk vooral met lichte en neutrale tinten zoals wit en grijs. Wil je een bepaald meubelstuk extra in de kijker plaatsen? Kies dan op die plaats voor een donkere tint.
  3. Kies voor zachte (chenille)stoffen en lichte kleuren voor de bekleding van je stoelen en zitmeubelen. Ga ook voor decoratie die niet te hard opvalt en organische vormen heeft, om in het natuurlijke thema te blijven.

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...