• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

SFEER CUBO
#Stylingtips

SFEER CUBO

Publicatiedatum 22 december 2021

Wil je een stoere, moderne sfeer creëren in huis? Hou je van een kubistische sfeer? Vond je de vorige twee vragen verwarrend, maar wil je toch je huis aankleden als een echte interieurkenner? Goed nieuws! Onze stylistes hielden zich bezig met het stylen van de Cubo-collectie. Een unieke collectie is het zeker, maar gelukkig zijn er veel stylingsmogelijkheden! 

Hoe haal je deze sfeer in huis? 

Het woonprogramma Cubo is zonder twijfel uniek te noemen. De antraciete kastdeuren en de donkere houten omkadering in kleur burned oak zijn een niet alledaagse combinatie met een vleugje retro. Die unieke uitstraling kun je het best behouden door de balans niet te verstoren. Je mag dus gerust opvallende decoratie plaatsen, zoals bijvoorbeeld een grote, gekleurde spiegel, maar je wisselt deze decoratie bij voorkeur af met luchtige elementen. Opvallen mag: een parodie op de 'oude meesters' aan de muur, opvallend behangpapier in een bloemenmotief, ... Geen enkel idee is te gek, zolang je maar niet overdrijft

Kleurgebruik

De kleur van je decoratie en accenten in de ruimte mag opvallen. Een volledig gele wand? Geen probleem. Kussens in verschillende kleuren? Een opvallend gekleurde spiegel? Een behang in opvallend bloemenmotief? Ook stuk voor stuk geen probleem. Het kan allemaal, zolang er maar genoeg neutrale grijze en/of witte accenten zijn. De grijstinten van bijvoorbeeld een grijze bank zullen de warme kleurcombinatie van de Cubo-collectie extra benadrukken

Materiaalgebruik

Hoewel deze collectie een en al retro uitstraalt, kies je bij voorkeur niet voor retro materialen zoals stugge lederen bekledingen. Een neutrale, grove stofsoort is nog altijd de beste keuze als basis bij de Cubo-collectie. Je kunt natuurlijk wel altijd een accent in een velours-stof toevoegen. Wat betreft decoratie-materiaal is fel gekleurd glas ook steeds een geslaagde keuze. Ben je geen fan van glas, of hou je niet van de uitstraling ervan? Kies dan voor gekleurde keramieken decoratie. 

Conclusie

Een moderne sfeer creëren met een vleugje retro doe je zo:

  1. Opvallende accenten toevoegen is een must! Laat de unieke uitstraling van de collectie niet verloren gaan door de ruimte niet genoeg aan te kleden. In het oog springende prints, vormen of kleuren zijn een pluspunt om contrast te creëren, een belangrijk thema in deze collectie!
  2. Opvallende kleuren geef je aan decoratie en accenten, maar bij grote meubelstukken als banken en stoelen hou je de kleur liefst zo neutraal mogelijk.
  3. Ga voor een stof met een grove structuur en pas lederen bekleding of velours-stoffen hoogstens als accent toe.

Veelgestelde vragen

Hoe haal je de Cubo-sfeer bij jou in huis?

De Cubo-collectie past bij een stoere, moderne en kubistische uitstraling. De collectie brengt een unieke sfeer de woonkamer in, die je het beste kunt behouden door de balans niet te verstoren. Het is zeker mogelijk om ergens een eyecatcher te plaatsen, maar hou het overige deel van de decoratie dan open en luchtig. Opvallen mag zeker, zolang je maar niet overdrijft.

Welke kleuren passen bij de Cubo-collectie?

De kleuren van jouw decoratie en de accenten in de ruimte mogen zeker opvallen. Een knal groene muur? Geen probleem, zolang er maar genoeg neutrale grijze en/of witte accenten zijn. Een grijze bank zal de warme kleuren van de Cubo-collectie extra benadrukken. Kortom, laat de creatieve geest in je los en combineer!

Welke materialen passen bij de Cubo-collectie?

Bij de Cubo-collectie is het de beste keus om voor een neutrale, grove stofsoort te kiezen. Vind je dit te saai? Dan is het altijd mogelijk om bijvoorbeeld velours-stof toe te voegen. Om nog even terug te komen op decoratie, een felle kleur in bijvoorbeeld een decoratiestuk van glas, is altijd een goede keuze. Ben je geen fan van glas? Kies dan voor gekleurde keramieken decoratie.

Hoe creëer ik een moderne sfeer met een vleugje retro?

Allereerst is het een echte must om opvallende accenten toe te voegen aan de collectie. Hierdoor zal de unieke uitstraling van de collectie niet verloren gaan. Kies bij het aanschaffen van decoratie voor opvallende kleuren en printjes, maar doe dit niet bij grote meubelstukken als banken en stoelen. Die houden we namelijk het liefst zo neutraal mogelijk. Ga tot slot voor stof met een grove, neutrale structuur en voeg optioneel lederen bekleding of velours-stoffen toe.

Ook interessant...