• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgingservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgingservice
✔ 30 dagen retourtermijn

SFEER CITY GREEN
#Stylingtips

SFEER CITY GREEN

Publicatiedatum 8 juni 2021
Bewerkt op 29 juni 2021

Onze City-collectie is een collectie die helemaal openbloeit in een ‘urban loft’-interieur en is bovendien een zeer multifunctionele collectie, in de zin dat deze collectie zowat met elk kleurenpalet fantastisch te stylen valt. Alle tafels en kasten uit deze collectie zijn ook verkrijgbaar in de kleur castle antraciet met goudkleurige metalen accenten, wat betekent dat er nog meer mogelijkheden zijn om een ruimte in te richten. In deze blog werken onze stylistes voornamelijk met de kleur groen.

Hoe haal je deze sfeer in huis?

De industriële loftsfeer kan je makkelijk in huis halen door de juiste decoratie te kiezen, maar veel hangt hier af van de materiaalkeuze. Om het urban gevoel in huis te halen, kies je best voor decoratie met een knipoog naar de natuur (zoals bladeren, takken en objecten met organische vormen) in aardse kleuren, maar ook koper- en goudkleurige decoratie kan goed werken. Neem bijvoorbeeld twee vaasjes in verschillende formaten met een extra decoratief object erbij. Genoeg planten zijn ook altijd een meerwaarde in elke urban loft.

Kleurgebruik

Bij deze inrichting van de collectie hebben we gekozen voor een patroon op de muur in plaats van een effen muur: een donkergroene achtergrond met een witte boog en een kleiner koperkleurig vlak. Het contrast in het patroon en de kleurencombinatie in het algemeen zorgen voor een warm en open gevoel. Je kan deze kleuren steeds combineren met antraciete en witte accenten. Wie dit kleurgebruik te intens vindt, kan de rollen van de kleurenpaletten omdraaien. Voor banken en stoelen kies je voor aardse kleuren, bij voorkeur gebruik je dezelfde kleuren als je decoratie.

Materiaalgebruik

Een uitgelicht materiaal dat fantastisch past bij aardse kleuren, en zelfs kan gebruikt worden als decoratie, is kurk. Kurk is veelzijdig en nog belangrijker, zeer ecologisch. Bovendien is het een materiaal dat warmte en gezelligheid uitstraalt. Voor banken en stoelen zijn velvet materialen heel geschikt; lekker zacht en toch een natuurlijk gevoel. Je kan altijd verschillende kleuren combineren, zolang je maar bij hetzelfde materiaal blijft. Houd je niet van zulke velvet stoffen, kun je ook altijd voor een ruwere stof kiezen, maar bij voorkeur geen leder.

Conclusie

Een industriële urban loft creëren met de kleur groen als basis? Dat doe je in deze simpele stappen:

  1. Haal decoratie in huis met organische vormen. Bonuspunten als je hetzelfde object in verschillende formaten in de ruimte zet.
  2. Donkergroen, koper en oker zijn aardse kleuren die heel goed samen gaan met de City collectie (in beide uitvoeringen). Je kan verschillende kleuren makkelijk combineren. Een muurtekening is een goede tip.
  3. Kies voor kurk, velvet stofjes en ruwe stoffen. Dit zijn materialen met een natuurlijke, maar stoere uitstraling.

Veelgestelde vragen

Waar staat de City Green-sfeer voor?

De City Green-sfeer staat voor een zeer multifunctionele collectie die zowat met elk kleurenpalet te stylen valt en hierdoor in veel interieurs thuis past. De collectie komt echter het best tot zijn recht binnen een ‘urban loft’-interieur.

Hoe haal je de City Green-sfeer in huis?

Een loftsfeer haal je niet alleen makkelijk in huis met de juiste decoratie, maar juist door de keuze van materiaal. Natuurlijke decoratie in aardse kleuren in combinatie met koper- en goudkleurige items zijn de perfecte combi voor een ‘urban loft’-gevoel.

Welke kleuren passen bij de City Green-sfeer?

Zoals de naam al zegt, kan de kleur groen niet ontbreken bij de City Green-sfeer. Warme kleuren als groen, bordeaux, antraciet, koper en goud vormen de perfecte basis voor deze stijl. Wil je nog meer contrast? Wit is hiervoor de uitgelezen basiskleur.

Welke materialen passen bij de City Green-sfeer?

Een materiaal dat niet erg voor de hand ligt, maar wel perfect binnen de City Green-sfeer past is kurk. Kurk is veelzijdig, ecologisch, warm en straalt gezelligheid uit. Ga voor een ruwe of een velvetstof voor de stoelen en banken voor nog meer warmte in je interieur.

 

Ook interessant...