• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

Ontspullen
Jacqueline
#Stylingtips

Ontspullen

door Jacqueline
Publicatiedatum 21 februari 2019
Bewerkt op 26 maart 2019

Een opvallende woontrend is ‘ontspullen’, het afscheid nemen van alles wat je niet of nauwelijks gebruikt. Een flinke opruimactie zorgt voor ruimte in je huis én in je hoofd!

Heb jij ook het gevoel dat je huis langzaam dichtslibt met allerhande zaken? Ik wel! Er komen toch telkens weer meer spullen binnen dan de deur uitgaan. Eigenlijk zou ik eens flink de bezem door huis willen halen, maar helaas ontbreekt de tijd. Gelukkig heb ik met wat googlen een aantal tips gevonden die me helpen het overzicht te bewaren en die deel ik graag met jou.

Kleine stapjes, groot effect

De eerste tip is om klein te beginnen. Probeer niet je hele huis in een keer aan te pakken, want daardoor verlies je snel de moed. Begin met een keukenla, een boekenplank of een andere afgebakende plek. Het opruimen duurt dan hooguit een kwartiertje en heeft meteen effect. Als je zo elke dag of week een ander plekje opruimt, boek je met een kleine inspanning gestaag vooruitgang.

Opbergen en opruimen zijn twee verschillende dingen

Wie goed is in opbergen, is niet meteen goed in opruimen. Berg je iets op, dan is het weliswaar (tijdelijk) uit het zicht, maar vroeg of laat kom je het weer tegen. Bijvoorbeeld als je kasten beginnen uit te puilen en die lade echt niet meer dicht kan… Bedenk dus tijdens het opruimen van elk artikel of je echt niet zonder kunt. Alleen de spullen waar je echt blij van wordt mogen blijven, de rest kan waarschijnlijk weg.

Goede doelen genoeg!

Waar jij op uitgekeken bent, kan nog heel nuttig zijn voor een ander. Misschien maak je iemand in je directe omgeving blij met jouw overtollige servies, een fauteuil die in de weg staat of een een oude maar stevige tafel? En anders is er misschien een club of buurthuis dat er iets mee kan? Gun je spullen een tweede leven en zet een berichtje op Facebook. Heeft niemand belangstelling, dan kun je ze natuurlijk altijd nog afgeven bij een kringloopwinkel of andere goede bestemming.

Alles een eigen plekje

Slaag je er in om wat meer orde te scheppen in huis, dan wil je dat natuurlijk graag zo houden. Geef daarom alle waardevolle spullen een eigen plek. Zet de boeken die je nog wilt lezen bij elkaar op een plank, zodat je ze niet eerst hoeft te zoeken. Mooie souvenirs verdienen een plek in het zicht, zodat je nog vaak terugdenkt aan die fijne reis. En maak plaats voor enkele fraaie accessoires als finishing touch voor je opgeruimde interieur!

Kom je ondanks het opruimen toch nog bergruimte tekort in huis? Kom dan eens langs bij een van onze winkel. Wij hebben een grote collectie bergmeubelen, van wandplank tot dressoir en van bergkast tot vitrinekast en in elke woonstijl!

Een flinke opruimactie zorgt voor ruimte in je huis én in je hoofd.

Jacqueline Stevens
Concept manager Henders & Hazel

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...