• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

Net even anders..
#Stylingtips

Net even anders..

Publicatiedatum 29 april 2020
Bewerkt op 4 augustus 2023

“Stay safe, stay home” is voorlopig het credo en daar houden we ons zoveel mogelijk aan. Maar zelfs als je helemaal happy bent met je woonplek, kunnen de muren nu soms op je afkomen. Tijd voor een frisse wind door het huis!

Ons 5-stappenplan

Ga ook aan de slag!

Opruimen: Alle beetjes helpen

Opruimen is misschien niet je grootste hobby, maar helpt wel om de orde te bewaren in huis. Zeker als je met meer mensen en voor langere tijd thuis bent. Zorg dat de ruimtes die je dagelijks gebruikt elke avond aan kant zijn voor je naar bed gaat. Zo begin je de volgende dag in ieder geval met overzicht en je voorkomt de grootste chaos. Heb je een dag wat tijd over, pak er dan een opruimklusje bij. Niet meteen een hele kamer of zolder, maar begin bij een kast of la. Dat kost misschien een half uurtje, maar geeft nog lang voldoening. En als je het regelmatig doet, ruim je langzaam maar gestaag je hele huis op!

Schoonmaken: Dát ruikt lekker!

Als die kast of la toch (tijdelijk) leeg is, neem hem dan meteen even uit met een schone doek. Haal grote meubelen ook even van hun plek af. Vuil verzamelt zich namelijk graag op plekken die je zelden ziet… ;-) Zet als het mooi weer is de tuin- of balkondeur open, zodat de frisse voorjaarsgeuren je huis in waaien. Zo ruikt je huis meteen naar lente!

De indeling

Als je toch gaat schuiven met de bank, de kast en het dressoir, kijk dan ook eens naar een andere indeling. Het verwisselen van twee of drie meubels kan leiden tot een verrassend nieuwe indeling. Probeer gewoon eens een andere opstelling uit en kijk naar het effect. Ook om verkleuring tegen te gaan kan het handig zijn om meubels af en toe een andere plek te geven.

Zo goed als nieuw: Niets zo charmant als een mooie wand

Of je nu wel of niet kiest voor een andere indeling, het verplaatsen van meubels biedt nog een mooie kans: het aanpakken van de muren. Een andere kleur doet al wonderen, maar een bijzonder behang nog meer. Waar vroeger meestal de hele kamer behangen werd, wordt behang nu vaak gebruikt als stijlelement. Het patroon mag dus best bijzonder en opvallend zijn. En wil je het helemaal persoonlijk maken, kies dan voor fotobehang.

Finishing touch: De beloning voor het harde werk

Ben je helemaal blij met je opgefriste en opgeknapte kamer, dan is het tijd voor de finishing touch. Misschien ben je bij het opruimen dierbare accessoires tegengekomen, waarvan je amper nog wist dat je ze had. Gun ze dan een tweede leven en combineer ze met wat nieuwe decoratie. Net als voor je meubels geldt, dat een andere plek zorgt voor een heel nieuwe look. Koop tot slot nog wat nieuwe planten en een mooi boeket en je kunt er weer een hele tijd tegen!

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...