• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

Industriële inspiratie
Jacqueline
#Stijlen #industrieel

Industriële inspiratie

door Jacqueline
Publicatiedatum 11 oktober 2018
Bewerkt op 26 maart 2019

Een interieur dat tegen een stootje kan. Ruwe materialen en een robuuste uitstraling. Leer, hout, metaal. Een eigentijdse inrichting waarin oud en nieuw perfect in balans zijn. Passend in een stadse loft, maar ook in een fijne gezinswoning.

Oude fabrieken en kantoren hebben vaak hun functie verloren, maar zeker niet hun charme. Daardoor vormen ze een waardevolle inspiratiebron voor onze industriële wooncollectie, die zich kenmerkt door het gebruik van ruwe materialen, zoals (vaak onbehandeld) hout, metaal en beton. De gekozen houtsoorten en de exclusieve vormgeving geven aan je interieur een eigen stijl.

Industriële inspiratie

We houden van onbehandeld hout, zwart metaal, koel blauw, roestbruin, naturel kurk

Kies één kleur

Maak een industrieel interieur niet te bont. Kies voor een of twee neutrale basiskleuren en voeg daar een felle accentkleur aan toe. Die kleur laat je terugkomen in de decoratie zoals kussens, vaasjes, snoepjes en bloemen. Ook kun je je fauteuil of eetkamerstoelen een opvallende bekleding geven. Met een sterk kleuraccent geef je de ruimte echt karakter.

Robuuste en onbewerkte materialen

Sobere tinten als grijs en zwart vormen een prima basis voor een industriële woonstijl. Bij die stijl passen ook stoere meubels, zoals een grote bank of fauteuil en een tafel met een opvallende, brede poot. Kies daarnaast voor robuuste materialen als ongelakt hout, metaal en leer of beton. Muren en vloeren mogen onbewerkt blijven of kunnen een ruwe afwerking krijgen. Bovendien past een ruige tweedstof of mooie lederen bekleding ook erg goed in een industriële inrichting. Door middel van meubels met subtiele ledverlichting aan de onderkant of in de niches creëer je extra sfeer en krijgt je favoriete meubel of accessoire de aandacht die het verdient.

Trendy accessoires

Wil je het industriële karakter van je woonkamer extra benadrukken, kies dan voor opvallende en trendy accessoires. Ook fraaie designlampen en koperen of gouden accenten zorgen voor een smaakvolle vintage look. En veel hoeft het niet te kosten. Vaak vind je op rommelmarkten originele decoratie die zorgt voor de finishing touch.

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...