Haal de jungle in huis
Jacqueline
#Jungle #Stijlen

Haal de jungle in huis

door Jacqueline 10 oktober 2019

Haal de natuur in huis door voor een interieur met junglesfeer te kiezen. De nieuwste woontrend staat namelijk helemaal in het teken van wilde, tropische en weelderige flora en fauna, waarmee je je eigen inrichting in een stadse jungle kunt omtoveren. Wij geven je graag een voorproefje van deze stijl en laten je zien hoe je het junglethema op subtiele of juist gedurfde wijze in je interieur kunt verwerken.

Fleur je inrichting helemaal op met prachtige accessoires, zoals kussens, kleinmeubelen en woonaccessoires met de meest uiteenlopende bloemen- en dierenprints. Zelf ervaren hoe het is om in je eigen huis het gevoel te hebben op vakantie te zijn? Omring je met palm- en bananenboombladeren en wilde dieren om even te ontsnappen aan het dagelijks leven en je op een andere plek te wanen.

Een inrichting met junglethema: de natuur in huis

Muurdecoraties

Maak van een saaie muur een weelderig panorama met een decoratieve schildering in junglethema. Liever iets minder permanents? Kies dan voor 3D muurdecoraties met geciseleerde metalen bladeren. Deze kun je namelijk niet alleen eenvoudig aan de muur hangen of op een dressoir zetten, maar ze zijn ook deels transparant waardoor de muur op de achtergrond zichtbaar blijft.

Een inrichting met junglethema: de natuur in huis

Zachte kussens

Met kussens geef je je interieur in een handomdraai een frisse nieuwe uitstraling. Creëer die kenmerkende junglesfeer door met plantenprints te variëren, zoals een stof met boommotief in een neutrale tint of juist een bloemenpatroon in reliëf.

Een inrichting met junglethema: de natuur in huis

De kleine details

Vergeet ook je meubels niet. Bijzettafels, losstaand of gebruikt als salontafel of nachtkastje, zijn ideaal om beeldjes met natuurthema echt tot hun recht te laten komen en een tropische look te creëren. Een onbewerkte houten schaal, die doet denken aan de gigantische bomen in het Amazonewoud, maakt het plaatje compleet. Dé elegante, originele touch in je jungle-interieur? Een goudkleurige palmboom van metaal.

Een inrichting met junglethema: de natuur in huis
Een inrichting met junglethema: de natuur in huis

Natuurlijk groen

Accessoires zijn niet de enige manier waarop je een junglesfeer kunt creëren: kamerplanten zorgen ook meteen voor een natuurlijke uitstraling. Of je je hele woonkamer er nu mee volzet of hier en daar een plantje plaatst, ze zijn de groene longen in je huis en omgeving!