• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

Folklore met karakter
#Stijlen

Folklore met karakter

Publicatiedatum 16 mei 2023

In samenwerking met trendbureau Francq Colors zijn we bij Henders & Hazel altijd op zoek naar de nieuwste interieurtrends. Bij ons vind je de kleuren, vormen en sferen die op dit moment helemaal in zijn.

Een van de trends van het moment beschrijft het trendbureau als “The Resident”. Wij leggen je uit hoe die trend zich vertaalt naar interieurdesign.

Waardeer de traditie

In de woontrend The Resident zien we een combinatie van alles wat met het lokale en huiselijke te maken heeft: Design krijgt een lokale insteek, de waardering voor tradities herleeft en de vrolijke kleurpatronen doen denken aan brocante, antiek en folklore. Klassieke ruitpatronen, gestreepte motieven, bloemen- en plantenprints, … Ze zijn niet langer kitsch, maar weer helemaal hip. Combineer dat met een klassiek, robuust meubeldesign en je leefruimte wordt helemaal trendy, ook al zie je veel klassieke elementen terugkomen.

Zoek naar contrasten

We zien een duidelijke voorkeur voor traditionele vormen die veel karakter uitstralen. De waardering voor lokale elementen leeft opnieuw op, maar het design past zich hier wel op aan om te voldoen aan alle hedendaagse wensen. We zien veel verwijzingen naar folklore, maar dan wel met een moderne toets. De kleuren en patronen doen denken aan de Zuid-Franse Rivièra, met contrasterende kleuren blauw en retro-oranje als basis en strepen en bloemen als basisvormen.

Kleuren en materialen

Ook bruin-, beige- en zandtinten zijn in deze sfeer alomtegenwoordig. Het complete kleurenpalet geeft een zomerse, warme sfeer als resultaat. Deze kleuren, zeker in combinatie met bekledingen als corduroy (ribstof, bijvoorbeeld stof Maison) of chenille (zoals afgebeeld, Wave) en robuuste traditionele materialen, geven je interieur een lokale, artisanale look met een overvloed aan karakter.

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...