• ✔ Artikelen uit voorraad leverbaar ✔ Professionele bezorgservice ✔ 30 dagen retourtermijn

✔ Artikelen uit voorraad leverbaar
✔ Professionele bezorgservice
✔ 30 dagen retourtermijn

Microleder: informatie en onderhoud
#Ledersoorten #Textielsoorten

Microleder: informatie en onderhoud

Publicatiedatum 15 december 2021

De gulden middenweg tussen stof en leder

Is het leder? Nee, niet echt. Is het stof? Ook eigenlijk niet. Wat is het dan? Microleder is een samengesteld product uit gedeeltelijk ledervlokken en gedeeltelijk textiel.

Microleder is geen officiële naam, maar we noemen het zo, omdat de bekleding de voordelen van leder én microvezelstoffen heeft. 

Momenteel hebben we drie types microleder: Corsica, Taurus en Nevada.

Kenmerken

Microleder is dus een samengesteld product uit zowel leder als textiel. Het onderste deel, ook wel backing genoemd, bestaat uit recyclede ledervezels, wij noemen dit ook wel ledervlokken. De bovenlaag bestaat uit 100% polyester en is eigenlijk hetzelfde als een microvezelstof

De ledervlokken worden gewonnen uit de restanten van een stuk lederen huid, ofwel de ongebruikte delen. Deze restanten worden gerecycled, zodat er weer een groot stuk gebruikt kan worden en er minder restafval is. De bovenlaag van microvezel wordt vervolgens op de lederen backing gelijmd. Daarom noemen we het geheel microleder, omdat er zowel voordelen zijn van microvezel als leder. Enerzijds heb je de dikte van leder, anderzijds heb je de fluweelzachte, gezellige uitstraling van microvezel

Waarom kiezen voor microleder? Het heeft dezelfde uitstraling als echt leder, is makkelijker te onderhouden en is bovendien goedkoper. Als kers op de taart voelt microleder vanaf het begin warm aan en niet kil en plakkerig zoals echt leder. 

Eetkamerbank Julien in microleder Corsica antraciet Eetkamerbank Julien in microleder Corsica antraciet
Corsica kleuren Corsica kleuren
Hoekbank Trinidad in microleder Taurus kiezel Hoekbank Trinidad in microleder Taurus kiezel
Taurus kleuren Taurus kleuren
Eetkamerstoel Brody in microleder Corsica cognac Eetkamerstoel Brody in microleder Corsica cognac

Corsica

Eigenschappen

Microleder Corsica bestaat uit een toplaag van 100% polyester en een onderlaag die voor 70% uit ledervlokken en 30% uit polyester bestaat. De onderlaag is gemaakt van 30% gerecyclede materialen. De bekleding is geschikt voor intensief woongebruik.

Lichtechtheid
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik
Kleuren

staal_corsica_darK_green_kartel.jpg

 • antraciet
 • cognac
 • bruin
 • donkergroen

Taurus

Eigenschappen

Microleder Taurus bestaat uit een toplaag van 100% polyester en een onderlaag die voor 40% uit ledervlokken en 60% uit polyester bestaat. Van de onderlaag zijn 20% van de materialen recycled. Maak je intensiever gebruik van je meubelen, dan is Taurus de juiste keuze voor jou. Bijkomend voordeel? De bekleding is antistatisch. 

Lichtechtheid score-5.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-4.jpg
Kleuren

staal_taurus_cognac_wave.jpg

 • cognac
 • grijs
 • off-black
 • olijf
 • kiezel

Nevada

Eigenschappen

Microleder Nevada heeft een backing van 70% ledervlokken-mix en 30% polyester. Hiervan is 30% recycled materiaal. De toplaag is volledig gemaakt van polyester.
De bekleding is geschikt voor normaal woongebruik en heeft als bijkomend voordeel dat de bekleding waterafstotend is. 

Lichtechtheid score-4.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-3.jpg
Kleuren

Nevada lever.png

 • antraciet
 • desert
 • kiezel
 • lever
 • off-black
 • olijf

Onderhoud en garantie

Onderhoud


✔ Dit materiaal is gevoelig voor de luchtvochtigheid. Probeer dan ook altijd de luchtvochtigheid in het huis hoog genoeg te houden (tussen de 60 en 65%). Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je meubelen. De luchtvochtigheid kun je al eenvoudig beïnvloeden door bijvoorbeeld planten in huis te zetten, een bakje met water aan de verwarming te hangen of het huis goed te ventileren. 

✔ Is er een zitspiegel zichtbaar? Benevel de stof heel licht met lauw water uit een plantenspuit en borstel vervolgens de drukplek licht met een kledingborstel. Zo worden de vezels weer opgericht.

✔ Bij vlekken raden we aan om vooral niet te wrijven, maar voorzichtig de vlekken op te deppen

Garantieplan

Careplus_afb2.jpg

Sluit ons CARE+ garantieplan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Onze Care Professionals zullen je met raad en daad te woord staan. Kom je er niet telefonisch uit? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.  Lees meer...

Veelgestelde vragen

Wat is microleder?

Bij Henders & Hazel hebben we op dit moment twee types microleder: Taurus en Corsia. Microleder is een samenstelling van leder en textiel. Microleder is geen officiële naam, maar bij Henders & Hazel noemen wij het zo omdat de bekleding zowel de voordelen heeft van microvezelstof als leder.

Hoe sterk is microleder?

Microleder is zowel een sterke als soepele stof. De dunnere onderlaag van het lederweefsel zorgt samen met de bovenlaag voor een stevig geheel. Microleder zorgt voor een verfijnd en soepel gevoel met een hoog aaibaarheidsgehalte.

Is microleder goed schoon te maken?

Microleer is over het algemeen eenvoudig te onderhouden. Het is niet nodig om microleder te behandelen met een poetsmiddel of vet. In de meeste gevallen is het behandeld met een vuilafstotend product. Als je toch morst, wordt het aangeraden dit zo snel mogelijk op te deppen en met een vochtige doek schoon te maken.

Waar bestaat microleder uit?

Microleer is een samenstelling van echt leer en textiel. Het leer dat voor microleder wordt gebruikt, zijn de nog niet gebruikte delen van de lederhuid. Dit leer wordt vervolgens verwerkt als onderlaag van het microleer.

Ook interessant...