Aniline Leder

13 februari 2020

Stoer en robuust kun je deze leder wel noemen. Aniline is een open en ademend wildleder.

Hoogwaardig leder is zodanig geverfd, dat de kleur zich aan elke afzonderlijke vezel hecht en alle natuurlijke eigenschappen zichtbaar laat. In een zitmeubel worden 5 tot 7 lederhuiden verwerkt. 

De dieren hebben allen onder verschillende omstandigheden geleefd, geen enkele huid is gelijk, waardoor structuur- en kleurverschillen ontstaan, net als door de natuur! Bijzondere en bepaalde natuurlijke- en groeikenmerken. Deze levenspatronen maken elk meubelstuk tot een uniek exemplaar met een eigen karakter.

Duurzaam
Aniline leder

Uniek en tijdloos

Cuba

Cuba

Cuba leder is een sterke ledersoort met een vintage uitstraling. Het leder is licht geschuurd waardoor er een schaduweffect kan ontstaan.

Cuba leder is de meest natuurlijke vorm van leder, natuurlijke kenmerken kunnen duidelijk zichtbaar zijn zoals; insectenbeten, littekens, kleur- en structuurafwijkingen, huidplooien enz. Kleurverschillen bij dit leder zijn dan ook onvermijdelijk en zorgen juist voor het unieke en stoere karakter. 

Aniline leder is uitsluitend in een vat geverfde kwaliteit beschikbaar en heeft soms een lichte transparante finishlaag. Hierdoor heeft het leder een prachtige, natuurlijke uitstraling en is het heel soepel en zacht.  

Houdt er rekening mee dat dit een natuurproduct is en bijzonde gevoelig is voor vuil, vet en vocht. Hoe meer het gebruikt wordt, hoe meer het een doorleefde vintage look zal krijgen. 

Een leder met een eigen karakter!

Ilse
Styliste