Mijn H&H
favorietenlijst

Mijn favorietenlijst

0
Log in of maak een nieuw account aan om je verlanglijstje te kunnen bewaren.

Stap 3 - HET LICHTPLAN


STAP 3 - HET LICHTPLAN

Aan het belang van goede, mooie verlichting wordt bij het veranderen van een interieur vaak maar weinig aandacht geschonken. Geef je licht echter de ruimte, dan zie je pas hoeveel effect licht kan hebben op je inrichting en wat het teweeg kan brengen in een kamer. Natuurlijk moet je voldoende licht hebben op de plaatsen waar je dit nodig hebt, maar minstens zo belangrijk is het creëren van sfeer en de mogelijkheid je verlichting aan te kunnen passen aan de situatie en het moment van de dag.

Verschillende soorten verlichting:

Basisverlichting of functionele verlichting; bijvoorbeeld boven een eethoek of leesplek. Sfeerverlichting; voor meer warmte en gezelligheid. Accentverlichting; verlichting waarmee je bijvoorbeeld een schilderij, of ander object extra uitlicht om leuke effecten te creëren.

Vijf handige tips voor de verlichting van je huis:

  1. Heb je gekozen voor donker gekleurde muren en meubels, dan kun je het beste fellere lampen gebruiken, omdat donkere kleuren het licht absorberen.
  2. De kleur van het gebruikte licht speelt een belangrijke rol in het creëren van sfeer. Warm of juist wat koeler licht maakt vaak een groot verschil.
  3. Lampen accentueren een bepaalde stijl of vormen juist het middel waarmee je diverse stijlen kunt mengen. In deze catalogus vind je de gevarieerde lampencollectie van Henders & Hazel.
  4. In een smalle gang of kamer doen lampen op de zijwanden het vertrek breder lijken.
  5. Door dimmers te gebruiken, kun je meer invloed uitoefenen op de sfeer.

Stap 4 »