Elk jaar bepalen verfproducenten de kleur van het jaar en voor 2018 is de keuze gevallen op Heart Wood. Sikkens omschrijft de kleur als “een grijsroze tint die de warmte van natuurlijk hout uitdrukt”. Maar wat moet je nu met zo’n trendkleur? Wij vragen het aan onze eigen conceptmanager Jacqueline!

 

Heart wood 2018 trendkleur

 

“Een trendkleur is niet meer dan een leidraad voor iedereen die van design, mode en inrichting houdt. Het is zeker geen must om meteen je hele huis in een nieuwe kleur te schilderen of al je meubels opnieuw te stofferen hoor. Een trendkleur zegt vooral iets over de tijdsgeest. Zo staat Heart Wood voor natuurlijkheid, rust en harmonie. Je merkt dat mensen daar nu behoefte aan hebben en dat zie je onder andere terug in kleurkeuzes.”

 

malay metalox boomstam haert wood natuurlijk

Hoe vertaal jij zo’n trendkleur naar Henders & Hazel?

"Wij houden de modetrends nauwlettend in de gaten en sluiten daar met onze collecties vanzelfsprekend bij aan. Bij Henders & Hazel heb je de keuze uit wel 300 kleuren en soorten bekleding en dit assortiment krijgt regelmatig een update. Je vindt in de actuele collectie diverse tinten roze en ook kleuren die daar prachtig mee combineren zoals blauw, (mos)groen, bruin en antraciet. De natuurtrend zie je bijvoorbeeld ook terug in tafelbladen met een unieke boomvorm, zoals bij de Malay en de Metalox. En de Maestro-tafels hebben een blad van vrijwel onbewerkt massief wildeiken, zodat je nog echt de natuurlijke sporen ziet." 

 

accessoires roze haert wood

En wat kan ik zelf met Heart Wood in mijn interieur?

"Als een bepaalde kleur je aanspreekt, kun je hem op verschillende manieren toepassen in je inrichting. Met een muur of een hele bank in de kleur Heart Wood maak je echt een statement. Maar een fauteuil in deze trendkleur kan een subtiel accent zijn en dat geldt ook voor bijvoorbeeld een vloerkleed of kussens waar de kleur in terugkomt. Sowieso zijn accessoires een heel makkelijke manier om je interieur regelmatig te vernieuwen zonder dat dat heel veel geld kost. Zelf doe ik dat ook! Mijn partner klaagt wel eens dat hij elke maand in een nieuw huis woont, maar wat wil je… de accessoires van Henders & Hazel zijn ook wel érg verleidelijk!"