Ben jij ook zo benieuwd wat het nieuwe jaar allemaal voor moois gaat brengen? Onze conceptmanager Jacqueline licht alvast een tipje van de sluier op! Lees hieronder wat volgens haar de belangrijkste woontrends zijn voor 2019.

happy new year

Gelukkig nieuwjaar!

Allereerst wens ik iedereen natuurlijk een heel mooi en vooral gezond nieuw jaar! Hoewel ik genoten heb van de feestelijke decembermaand en alle terugblikken op 2018, verheug ik me ook altijd weer op januari. Zo’n jaarwisseling voelt altijd weer als een frisse start de ik krijg dan zin om ook in huis het nodige te veranderen. Zeker als ik alle nieuwe trends voorbij zie komen!

 

Living coral Spiced honey

 

De kleuren van 2019

Allereerst is dat de ‘kleur van het jaar’ of eigenlijk kleuren van het jaar, die jaarlijks worden bepaald door Pantone en Flexa. Pantone kiest voor het vrolijke Living Coral. Een frisse, levendige kleur die warmte en energie uitstraalt. Verffabrikant Flexa houdt het op Spiced Honey, wat ook staat voor warmte, maar dit meer koppelt aan rust en huiselijkheid. Beide kleuren zul je dit jaar veel zien in onder andere kleding en interieurs!

Margaux in stof Touch

Een fluwelen touch

Om nog even door te gaan op het kleurenpalet: in interieurs zie je ook nog veel diepe volle tinten zoals bordeaux, flessengroen en petrol. Als je kiest voor fluwelige stoffen zoals Touch, komen deze kleuren optimaal tot hun recht en kunnen ze je inrichting echt verrijken.

Zembla en Prato

Een tikje retro

Ook de retrotrend draagt bij aan een gevoel van huislijkheid. Deze trend zie je bijvoorbeeld terug in de Zembla-bank met zijn sierlijke stiknaden in de rug en de Prato (salon)tafels met hun bijzondere vorm en afgeronde hoeken.

multifunctioneel

Multifunctioneel

Een andere ontwikkeling die ik toejuich is die van de multifunctionaliteit. Zo vind ik het als werkende moeder erg handig om een werkplek in de kamer te hebben, zodat ik als ik thuiswerk mijn jongens een beetje in het oog kan houden. Dat kan bijvoorbeeld met een extra grote eettafel of met een dressette met uitklapbaar computerblad. 

Je ziet het, de actuele interieurtrends combineren sfeer en functionaliteit en daar houd ik van. Het zijn dan ook belangrijke uitgangspunten voor onze Henders & Hazel collectie, waar we dit jaar weer mooie trendy meubels aan toe gaan voegen. Houd onze website, Instagram en Facebook-pagina dus goed in de gaten en maak er in alle opzichten een mooi jaar van!


JacquelineIk ben Jacqueline, getrouwd met Marco en moeder van Mick en Rocco. 

Sinds 2008 ben ik als conceptmanager bij Henders & Hazel verantwoordelijk voor de ‘look’ en de ‘feel’ van Henders & Hazel. Ik reis veel en bezoek regelmatig onze winkels in binnen- en buitenland. Daarnaast ben ik veel in het buitenland om inspiratie op te doen voor het ontwerpen van nieuwe collecties en woonartikelen. 

Ik hou jullie graag op de hoogte van de nieuwste trends, collecties en geef af en toe een kijkje achter de schermen van Henders & Hazel.