Helemaal van nu: een chic en rustiek interieur

Helemaal van nu: een chic en rustiek interieur

28 januari 2019

De rustieke stijl is terug van weggeweest. Natuurlijke materialen en romantische looks zijn het weer helemaal. Ilse Zoontjes, styliste bij het Nederlandse meubelmerk H&H, geeft je tips om zelf die rustieke, chique en authentieke sfeer in huis te halen.

Son succès est notamment dû au fait qu’il fait la part belle aux matériaux naturels et permet de créer une ambiance chaleureuse, conviviale et bien souvent familiale. Il s’agit également d’un style qui a su se renouveler à travers la tendance du rustique chic, qui conserve les fondamentaux tout en apportant une touche de modernité. Quelles sont les clés d’une décoration rustique chic réussie ?

Een must: authentieke materialen

Een must: authentieke materialen

Denk je aan rustiek, dan denk je aan natuurlijke en onbewerkte materialen. Vooral hout is onlosmakelijk met een landelijke stijl verbonden. Het is dan ook niet voor niets dat rustieke meubels met hun ronde en romantische vormen meestal van hout zijn gemaakt.

Als je op zoek bent naar meubels met die kenmerkende rustieke en chique uitstraling, zit je met de Farmland-collectie helemaal goed. De ongepolijste meubels van eiken fineer stralen een en al authenticiteit uit en de bruine kleur zorgt voor warmte in je inrichting. Dankzij de subtiele metalen accenten zijn de meubels helemaal van deze tijd en wanneer je ze combineert met een fluwelen bank, wordt het alom aanwezige hout wat verzacht.

De tip van H&H: accentueer het natuurlijke karakter van een rustiek, chic interieur door het te voorzien van een weelde aan brute woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan terracotta potten om fruit, snoepjes of zelfs planten in te stoppen of kies een bijzettafeltje in de vorm van rondhout.

Quebec Kast Quebec Kast
Tafel Farmer Farmero Tafel Farmer Farmero
Sfeer creëren Sfeer creëren
Hout en groen, een prachtig kleurenduo

Hout en groen, een prachtig kleurenduo

Een houtkleur mag niet in deze interieurstijl ontbreken, omdat hout voor een gevoel van ontspanning zorgt. Ga dus voor houten meubels en accessoires, maar voeg er wel een groene touch aan toe. Volgens de styliste van H&H wordt groen namelijk gekenmerkt door zijn rustgevende eigenschap. Combineer je houten meubels daarom met planten, een groen plaid of groene kussens.

En als je wat meer warmte aan je interieur wilt toevoegen, kun je deze twee basiskleuren perfect combineren met donkerrode, oranje, okerkleurige of donkerblauwe accessoires. Zo krijgt het geheel een moderne en originele uitstraling.

De rustieke stijl in een modern jasje

De eettafel is bepalend voor de uitstraling van een bepaalde ruimte en aangezien we de tafel vaak voor meerdere dingen gebruiken, waaronder eten, werken en kletsen, willen we het liefst een zo groot mogelijke, veelzijdige tafel.

De Farmland-tafel is zo'n tafel. Hij doet denken aan die grote, massieve tafels die je vaak bij ouderen ziet, maar straalt tegelijkertijd een ongekende eenvoud uit. Bovendien zorgen de metalen poten voor een verrassende en moderne touch.

Verschillende stijlen meubels combineren Verschillende stijlen meubels combineren
Meubels met LED Meubels met LED
Design elementen Design elementen
Kleuren combineren Kleuren combineren
Laat die moderne look nog duidelijker naar voren komen door de tafel te omringen met prachtige en comfortabele stoffen stoelen, zoals de Tygo-stoelen, of de Northon-fauteuil met zijn vloeiende en moderne lijnen.

Goed om te weten...
Spotlight op souvenirs

Spotlight op souvenirs

De servieskast, een must in een fris en vernieuwend rustiek interieur. Stal er je mooiste servies in uit of berg persoonlijke spulletjes veilig op in een van de lades. Dat is niet alleen praktisch, maar geeft de ruimte ook een chique uitstraling. Heb je meer opbergruimte nodig?

Ga dan voor een van de grotere buffetkast of dressette uit de Farmland-collectie van H&H. Zo zorg je voor een gezellige en vooral opgeruimde woonkamer, en maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Bovendien kun je de kast een persoonlijk tintje geven door er foto's, lijsten en bloempotten op te zetten. En wanneer je de ledverlichting aanzet, creëer je bij het vallen van de avond een knusse, aangename sfeer.