Mijn H&H
favorietenlijst

Mijn favorietenlijst

0
Log in of maak een nieuw account aan om je verlanglijstje te kunnen bewaren.

Henders & Hazel blog


Blog Jacqueline: Opgeruimd staat netjes

Een opvallende woontrend is ‘ontspullen’, het afscheid nemen van alles wat je niet of nauwelijks gebruikt. Een flinke opruimactie zorgt voor ruimte in je huis én in je hoofd! Hieronder geeft Jacqueline alvast wat handige tips.

Dressoir Jardin

Heb jij ook het gevoel dat je huis langzaam dichtslibt met allerhande zaken? Ik wel! Er komen toch telkens weer meer spullen binnen dan de deur uitgaan. Eigenlijk zou ik eens flink de bezem door huis willen halen, maar helaas ontbreekt de tijd. Gelukkig heb ik met wat googlen een aantal tips gevonden die me helpen het overzicht te bewaren en die deel ik graag met jou.

Vitoria collectie 

Kleine stapjes, groot effect

De eerste tip is om klein te beginnen. Probeer niet je hele huis in een keer aan te pakken, want daardoor verlies je snel de moed. Begin met een keukenla, een boekenplank of een andere afgebakende plek. Het opruimen duurt dan hooguit een kwartiertje en heeft meteen effect. Als je zo elke dag of week een ander plekje opruimt, boek je met een kleine inspanning gestaag vooruitgang.

Lowboard Multiplus

Opbergen en opruimen zijn twee verschillende dingen

Wie goed is in opbergen, is niet meteen goed in opruimen. Berg je iets op, dan is het weliswaar (tijdelijk) uit het zicht, maar vroeg of laat kom je het weer tegen. Bijvoorbeeld als je kasten beginnen uit te puilen en die lade echt niet meer dicht kan… Bedenk dus tijdens het opruimen van elk artikel of je echt niet zonder kunt. Alleen de spullen waar je echt blij van wordt mag blijven, de rest kan waarschijnlijk weg.

Dressoir Metalo

Goede doelen genoeg!

Waar jij op uitgekeken bent, kan nog heel nuttig zijn voor een ander. Misschien maak je iemand in je directe omgeving blij met jouw overtollige servies, een fauteuil die in de weg staat of een een oude maar stevige tafel? En anders is er misschien een club of buurthuis dat er iets mee kan? Gun je spullen een tweede leven en zet een berichtje op Facebook. Heeft niemand belangstelling, dan kun je ze natuurlijk altijd nog afgeven bij een kringloopwinkel of andere goede bestemming.

Prato collectie

Alles een eigen plekje

Slaag je er in om wat meer orde te scheppen in huis, dan wil je dat natuurlijk graag zo houden. Geef daarom alle waardevolle spullen een eigen plek. Zet de boeken die je nog wilt lezen bij elkaar op een plank, zodat je ze niet eerst hoeft te zoeken. Mooie souvenirs verdienen een plek in het zicht, zodat je nog vaak terugdenkt aan die fijne reis. En maak plaats voor enkele fraaie accessoires als finishing touch voor je opgeruimde interieur!

Kom je ondanks het opruimen toch nog bergruimte tekort in huis? Kom dan eens langs bij een van onze winkel. Wij hebben een grote collectie bergmeubelen, van wandplank tot dressoir en van bergkast tot vitrinekast en in elke woonstijl!


JacquelineIk ben Jacqueline, getrouwd met Marco en moeder van Mick en Rocco. 

Sinds 2008 ben ik als conceptmanager bij Henders & Hazel verantwoordelijk voor de ‘look’ en de ‘feel’ van Henders & Hazel. Ik reis veel en bezoek regelmatig onze winkels in binnen- en buitenland. Daarnaast ben ik veel in het buitenland om inspiratie op te doen voor het ontwerpen van nieuwe collecties en woonartikelen. 

Ik hou jullie graag op de hoogte van de nieuwste trends, collecties en geef af en toe een kijkje achter de schermen van Henders & Hazel.

 


H&H Blog
 • Blog Jacqueline: Opgeruimd staat netjes
  21-02-2019

  Blog Jacqueline: Opgeruimd staat netjes

  Als je het over woontrends hebt is er eentje die er dit jaar echt bovenuit steekt: opruimen! ‘Ontspullen’, het afscheid nemen van alles wat je niet of nauwelijks gebruikt, zorgt voor ruimte in je huis ‘en in je hoofd! Jacqueline helpt je met handige tips.

  Lees meer »


 • Blog Jacqueline: Happy New Year
  14-01-2019

  Blog Jacqueline: Happy New Year

  Ben jij ook zo benieuwd wat 2019 allemaal voor moois gaat brengen? Onze conceptmanager Jacqueline licht alvast een tipje van de sluier op! In haar nieuwe blog zet ze de belangrijkste woontrends voor dit jaar op een rijtje.

  Lees meer »


 • Blog Jacqueline: Exotic Spring
  05-06-2018

  Blog Jacqueline: Exotic Spring

  Een beter thema dan Exotic Spring hadden we niet kunnen bedenken voor onze lentehuisshow. Met bijna 30 graden op de thermometer is het dit voorjaar echt een tropisch feestje! Maar niet alleen de zon maakt onze conceptmanager Jacqueline blij: ook van de nieuwe Henders & Hazel collectie wordt ze heel erg vrolijk. In haar blog geeft ze alvast een voorproefje!

  Lees meer »


 • Blog Jacqueline
  10-04-2018

  Blog Jacqueline

  Jacqueline, onze conceptmanager, houdt meer van de zomer dan de winter. “’s Winters kan ik de zon echt gaan missen. En hoewel het voorjaar gelukkig echt begonnen lijkt, kan het weer nog best grillig zijn.” Haar tip? Haal de zon gewoon in huis!

  Lees meer »


 • Back to the future
  09-02-2018

  Back to the future

  Ben jij ook zo nieuwsgierig wat 2018 ons brengt qua interieurtrends? Wij wel! Gelukkig is er dan onze vaste styliste Anke, die de mode op de voet volgt. Trend nummer 1 volgens haar? Back to the future!

  Lees meer »


 • Trendkleur 2018: Heart Wood
  15-01-2018

  Trendkleur 2018: Heart Wood

  Heart Wood is gekozen als kleur van het jaar 2018. Jacqueline Stevens, onze conceptmanager, legt uit wat je met deze kleur kunt doen in je interieur.

  Lees meer »


 • Anke stylet op de Margriet Winterfair
  10-11-2017

  Anke stylet op de Margriet Winterfair

  Styliste Anke is gevraagd om het trendplein op de Margriet Winterfair in te richten. Ben je benieuwd hoe ze dat aanpakt? Lees haar blog!

  Lees meer »


 • Trendblog vergrijsde tinten
  20-10-2017

  Trendblog vergrijsde tinten

  De trend van de vergrijsde kleuren zal je vast niet ontgaan zijn. Overal zie je deze mooie tinten, zoals vergrijsd groen en vergrijsd bordeaux rood. Ook de pasteltinten, zoals mint en roze zijn helemaal in de mode.

  Lees meer »


1 t/m 8 (van 55 resultaten) volgende