Mijn H&H
favorietenlijst

Mijn favorietenlijst

0
Log in of maak een nieuw account aan om je verlanglijstje te kunnen bewaren.
Henders & Hazel

Bijzonder inWonen

Henders & Hazel blog


Wat gebeurt er achter de schermen

Wat gebeurd er achter de schermen

Ben je ook zo nieuwsgierig hoe Henders & Hazel toch aan die prachtige sfeerfoto’s komt? Styliste Anke van Bommel geeft ons een kijkje achter de schermen. 

Bij Henders & Hazel brengen we regelmatig nieuwe wooncollecties uit. Al deze collecties willen we op de meest inspirerende manier aan jullie laten zien. Zo kun je zien hoe je de meubels thuis kunt toepassen en combineren. 

Onze designafdeling ontwerpt een collectie altijd met een bepaalde stijl in gedachten. Dat kan een romantische, moderne, vintage of eigentijdse stijl zijn. Uiteraard gaan we de collectie dan ook in een bijpassende sfeer fotograferen. 

Door middel van een moodboard bepalen we de sfeer en kleurstelling van de foto’s. Daarna bekijken we welke bank, stoel en fauteuil er perfect bij passen. De meubels laten we vervolgens in de juiste kleuren en materialen produceren. 

Dan ga ik op zoek naar een geschikte fotografielocatie. Uiteraard willen we een moderne locatie wanneer we een moderne collectie gaan fotograferen. En voor een romantische collectie zoek ik bijvoorbeeld een mooi landhuis. Als de locatie gevonden is, verzamel ik bijpassende decoratie-artikelen van ons decoratiemerk COCO maison om de sfeer compleet te maken. 

De modellen die we gebruiken, moeten natuurlijk ook bij het interieur passen. Voor een groot gedeelte wordt dit bepaald door de kledingkeuze en kapsel van de modellen. Daarom geef ik ze altijd een goede instructie, zodat ze weten wat wij van hen verwachten. 

Fotografielocaties sfeer 

Als alles bepaald is, gaan we alle meubels, accessoires en fotografie-benodigdheden in onze showroom verzamelen en gereed maken voor transport. Op de dag van de fotoshoot, gaan er altijd een paar sterke mannen mee. Een dressoir of buffetkast kan namelijk behoorlijk zwaar zijn! Als je er goed over nadenkt, doen we eigenlijk zo’n 2 verhuizingen op één dag. We halen ’s ochtends eerst de locatie leeg en richten vervolgens een complete woon- en eetkamer in. ’s Avonds zetten we alles weer terug zoals het was en nemen onze meubels weer mee. Het is dan ook altijd een pittige, maar zeer productieve dag.

Als alle meubels op hun plek staan, ga ik aan de slag met de aankleding. Ik zet alle verzamelde decoratie op de juiste plek. En ik zet verse bloemen in de vazen om een huiselijke sfeer te creëren. Daarna bepalen Joep, de fotograaf, en ik samen vanuit welke hoek we de foto gaan maken. Joep gaat vervolgens aan de slag met de belichting en de proefopnames. Zodra het model gearriveerd is en haar kleding, make-up en kapsel op orde zijn, kunnen we beginnen met de shoot.

Kleuren & materialen

Joep schiet gedurende de dag heel veel foto’s. De belichting moet perfect in balans zijn om alle kleuren, materialen en elementen goed tot hun recht te laten komen. Het beschikbare licht is een belangrijke sfeermaker in een foto, dus wij zijn altijd extra blij met een zonnige dag. 

Aan het eind van de dag bekijken Joep en ik de foto’s die we hebben gemaakt. Daar kiezen we de beste uit. Die vind je terug op al onze uitingen: de website, de folders en het woon- en inspiratiemagazine. En op Pinterest kun je al deze foto’s ook terug vinden. Neem je ook een kijkje?

Anke van Bommel
Styliste Henders & Hazel

 

H&H Blog
 • Wat gebeurt er achter de schermen
  23-08-2017

  Wat gebeurt er achter de schermen

  Ben je ook zo nieuwsgierig hoe Henders & Hazel toch aan die prachtige sfeerfoto’s komt? Styliste Anke van Bommel geeft ons een kijkje achter de schermen. 

  Lees meer »


 • Zomer in de woonkamer
  15-08-2017

  Zomer in de woonkamer

  Het is toch echt zomer in Nederland! Ondanks het wisselende weer de afgelopen dagen. Daarom is het tijd om ook inspiratie met jullie te delen gericht op… de zomer! Want eigenlijk houden we er allemaal wel van, toch?!

  Lees meer »


 • De nieuwe collectie Box
  03-08-2017

  De nieuwe collectie Box

  Ben je op zoek naar nieuwe meubels? Mariëlle deelt je in deze blog meer over onze nieuwe collectie, genaamd Box! Tijd voor inspiratie.

  Lees meer »


 • De nieuwste trends spotten: botanical living
  20-07-2017

  De nieuwste trends spotten: botanical living

  Hoi allemaal! De komende tijd zullen jullie meer blogs van mij voorbij zien komen bij Henders & Hazel. Elke keer weer wil ik mooie inspiratie met jullie delen, zodat jullie nieuwe ideeën krijgen voor jullie eigen interieur! Dit keer wil ik je meer vertellen over Botanical Living, oftewel de botanische trend. Lees je mee?

  Lees meer »


 • Tips voor een industrieel vintage interieur
  13-07-2017

  Tips voor een industrieel vintage interieur

  De ultieme manier om een interieur te creëren waarin je je helemaal thuis voelt? Maak een moodboard! Struin woonmagazines en het internet af naar meubels, accessoires en zelfs complete interieurs om te kijken waar jij je goed bij voelt. Verzamel de plaatjes waar je helemaal blij van wordt en maak daarvan een collage. Is je collage af, dan zal je zien dat je daaruit eenvoudig de kleuren en materialen kunt halen waarbij jij je fijn voelt. 

   

  Lees meer »


 • Henders & Hazel en Margriet, een mooie samenwerking!
  09-06-2017

  Henders & Hazel en Margriet, een mooie samenwerking!

  De samenwerking met Margriet loopt inmiddels alweer ruim een jaar. En wat een mooi resultaat hebben we tot nu toe geboekt! Fauteuil Margrit, stoelen Jake & Jacky en de Farmer & Farmero tafelserie behoren tot deze mooie Margriet collectie. En ik mag alvast verklappen dat er in het najaar ook een bank bij gaat komen. We zijn nog in gesprek met Margriet over de details, maar het wordt weer een mooie toevoeging! 

   

  Lees meer »


 • Op jacht naar trends in Milaan
  12-04-2017

  Op jacht naar trends in Milaan

  Altijd ben ik op zoek naar de laatste trends in meubelland. Daarom ga ik ieder jaar naar de meubelbeurs in Milaan. Mensen uit de hele wereld komen er, op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen.

  Lees meer »


 • Volop wooninspiratie bij Henders & Hazel!
  13-03-2017

  Volop wooninspiratie bij Henders & Hazel!

  Bij Henders & Hazel zijn we continu bezig met de laatste trends op woongebied. En daarmee willen we jou inspireren! In ons wooninspiratiemagazine vind je 9 woonstijlen.

  Lees meer »


1 t/m 8 (van 47 resultaten) volgende