Mijn H&H
favorietenlijst

Mijn favorietenlijst

0
Log in of maak een nieuw account aan om je verlanglijstje te kunnen bewaren.
Henders & Hazel

Bijzonder inWonen

Henders & Hazel blog


Back to the future

Back to the future

Ben jij ook zo nieuwsgierig wat 2018 ons brengt qua interieurtrends? Wij wel! Gelukkig is er dan onze vaste styliste Anke, die de mode op de voet volgt. Trend nummer 1 volgens haar? Back to the future!

Anke, de vaste styliste van Henders & Hazel doet overal haar inspiratie op. Zo was ze recent nog op de meubelbeurs in Keulen en op de interieurbeurs Maison & Objet in Parijs. Hieronder vertelt ze wat haar opviel.

beursbezoek

“Januari is altijd superdruk voor ons, want dan zijn er maar liefst twee grote internationale beurzen. Eerst IMM in Keulen en direct daarna Maison & Objet in Parijs. IMM is een professionele meubelbeurs, waar meubelverkopers kunnen kennismaken met nieuwe collecties en actuele ontwikkelingen. Henders & Hazel staat daar zelf met een stand, die ik samen met een collega ontwerp en inricht. Ik ben er dus al vanaf december mee bezig. Als de beurs eenmaal open is, is voor mij het meeste werk gedaan, maar blijf ik nog een dag extra. Dan heb ik de gelegenheid om de andere stands te bezoeken, die verspreid zijn over niet minder dan 11 hallen! Een bezoek aan IMM betekent kilometers maken! En eigenlijk geldt hetzelfde voor de beurs in Parijs, want die vult toch ook 8 hallen….”

jaren 80

“Best vermoeiend dus, zo’n beursbezoek, maar absoluut de moeite waard. Je doet er heel veel leuke ideeën op en als je een paar hallen door bent, zie je duidelijk de trends. Eén van de ‘rode draden’ die door heel veel stands liep was ‘Back to the future’. Back to the future was een succesvolle filmtrilogie uit de jaren ’80, maar staat wat mij betreft voor een hele toffee retrotrend. Want na de jaren ’60 en ’70 zijn nu de tachtiger jaren aan de beurt! En gelukkig betekent dat geen terugkeer naar schoudervullingen en beenwarmers, haha, maar wel naar mooie diepe kleuren.”

Warme kleuren

“Al een tijdje zie je heel veel oker in het interieur en dat blijft nog wel even. En daar komen nu dus nieuwe, warme kleuren bij: denk bijvoorbeeld aan paars, oranje, wijnrood en bruin. Zo ontstaat een heel rijk kleurenpallet, waar je prachtig mee kunt combineren. Deze kleuren hebben van zichzelf al een luxe uitstraling, die je nog kunt benadrukken in materiaalkeuze. Zo maken fluweel en ribstof bijvoorbeeld duidelijk hun comeback.”

thuis

“Waar we de laatste jaren veel inspiratie haalden uit Scandinavië, met een nadruk op frisse en naturel kleuren, zoeken we nu duidelijk meer de warmte op. Met een mooie bank in oker of diepblauw, een spannende oranje fauteuil of olijfgroene eetklamerstoelen ben je helemaal up-to-date. Ben je nog niet toe aan een volledige make-over van je interieur, kijk dan eens naar leuke nieuwe accessoires. Lekkere fluffy kussens, zachte plaids, goud en glamour maken van je huis ook een echt thuis!

H&H Blog
 • Back to the future
  09-02-2018

  Back to the future

  Ben jij ook zo nieuwsgierig wat 2018 ons brengt qua interieurtrends? Wij wel! Gelukkig is er dan onze vaste styliste Anke, die de mode op de voet volgt. Trend nummer 1 volgens haar? Back to the future!

  Lees meer »


 • Trendkleur 2018: Heart Wood
  15-01-2018

  Trendkleur 2018: Heart Wood

  Heart Wood is gekozen als kleur van het jaar 2018. Jacqueline Stevens, onze conceptmanager, legt uit wat je met deze kleur kunt doen in je interieur.

  Lees meer »


 • Anke stylet op de Margriet Winterfair
  10-11-2017

  Anke stylet op de Margriet Winterfair

  Styliste Anke is gevraagd om het trendplein op de Margriet Winterfair in te richten. Ben je benieuwd hoe ze dat aanpakt? Lees haar blog!

  Lees meer »


 • Trendblog vergrijsde tinten
  20-10-2017

  Trendblog vergrijsde tinten

  De trend van de vergrijsde kleuren zal je vast niet ontgaan zijn. Overal zie je deze mooie tinten, zoals vergrijsd groen en vergrijsd bordeaux rood. Ook de pasteltinten, zoals mint en roze zijn helemaal in de mode.

  Lees meer »


 • Wat gebeurt er achter de schermen
  23-08-2017

  Wat gebeurt er achter de schermen

  Ben je ook zo nieuwsgierig hoe Henders & Hazel toch aan die prachtige sfeerfoto’s komt? Styliste Anke van Bommel geeft ons een kijkje achter de schermen. 

  Lees meer »


 • Zomer in de woonkamer
  15-08-2017

  Zomer in de woonkamer

  Het is toch echt zomer in Nederland! Ondanks het wisselende weer de afgelopen dagen. Daarom is het tijd om ook inspiratie met jullie te delen gericht op… de zomer! Want eigenlijk houden we er allemaal wel van, toch?!

  Lees meer »


 • De nieuwe collectie Box
  03-08-2017

  De nieuwe collectie Box

  Ben je op zoek naar nieuwe meubels? Mariëlle deelt je in deze blog meer over onze nieuwe collectie, genaamd Box! Tijd voor inspiratie.

  Lees meer »


 • De nieuwste trends spotten: botanical living
  20-07-2017

  De nieuwste trends spotten: botanical living

  Hoi allemaal! De komende tijd zullen jullie meer blogs van mij voorbij zien komen bij Henders & Hazel. Elke keer weer wil ik mooie inspiratie met jullie delen, zodat jullie nieuwe ideeën krijgen voor jullie eigen interieur! Dit keer wil ik je meer vertellen over Botanical Living, oftewel de botanische trend. Lees je mee?

  Lees meer »


1 t/m 8 (van 51 resultaten) volgende